Vanredna situacija proglašena u Kosjeriću: Nakon potopa zamućeno izvorište, bez pijaće vode preko 4.000 ljudi

06.06.2023

09:49

0

Usled nevremena i velikih šteta koje je ono pričinilo, kako meštanima, tako i na putnoj infrastrukturi, vanredna situacija proglašena je i na delu teritorija opština Požega i Ivanjica, uJagodini i Babušnici

Vanredna situacija proglašena u Kosjeriću: Nakon potopa zamućeno izvorište, bez pijaće vode preko 4.000 ljudi
Copyright RINA

Nakon što je kiša izazvala kolaps na teritoriji opštine Kosjerić, na sednici Štaba proglašena je vanredna situacija u centru grada, selu Kosjerići i mesnoj zajednici Brajkovići. Situacija na terenu je i jutro nakon poplave veoma teška. Iako se voda polako povlači, došlo je do zamućivanja izvora u Brajkovićima i voda nije ispravna za piće.

- Naš izvor u Taorskim vrelima zamućen je poslednjih sedam dana, a kao alternative koristili smo vodu za piće vodovoda Despotović, odakle se snabdeva ceo grad. Usled obilnih sinoćnih padavina došlo je i do njegovog zamućenja, zbog čega je oko 4.500 stanovnika Kosjerića ostalo bez pijaće vode - potvrdio je za RINU predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

Inače, u 19 mesnih zajednica u šabačkom kraju je uvedena vanredna situacija.

Usled nevremena i velikih šteta koje je ono pričinilo, kako meštanima, tako i na putnoj infrastrukturi, vanredna situacija proglašena je i na delu teritorija opština Požega i Ivanjica, u Jagodini i Babušnici.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike