Čuvamo i unapređujemo turistički potencijal Fruške gore

05.06.2023

15:35

0

Akcija "Radni dan za prirodu" organizovana je u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i Nacionalnim parkom "Fruška gora"

Čuvamo i unapređujemo turistički potencijal Fruške gore
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/bs

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, danas je više od 200 volontera učestvovalo u akciji čišćenja i uređenja Nacionalnog parka "Fruška gora" a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je izjavio da pokrajinska vlada kroz ovu i mnoge druge akcije radi na unapređenju turističkog potencijala Fruške gore.

"Dosta građana ima lošu naviku da ostavlja smeće i time Frušku goru čini manje vrednom nego što ona zaista jeste. Ove godine smo pokrenuli čitav niz akcija da je učinimo atraktivnijom pa očekujemo nove klupe, novi vizitorski centar, početak izgradnje novog turističkog info centra na Iriškom vencu, kao i da osim prve stanice za napajanje električnih bicikala postavimo još četiri", rekao je Mirović.

FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/bs
 

 

U akciji čišćenja su učestvovali kompanija NIS i članovi njenog Kluba volontera, a prema rečima generalnog direktora NIS-a Kirila Tjurdenjeva, Frušku goru treba čuvati i sačuvati i za buduće generacije.

"Želimo da i naredne generacije uživaju u lepotama Fruške gore za šta su nam potrebne odgovornost i zajedništvo", rekao je on. Direktor preduzeća Nacionalni park "Fruška gora" Živko Cvetković istakao je da se ovom akcijom pokušava promeniti svest građana nabolje i ukazati na važnost očuvanja prirode.

FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/bs
 

 

"Trebalo bi da se borimo da očuvamo ovu našu lepoticu, pluća Vojvodine i da ne dozvolimo njeno dalje urušavanje, nego da zaštitimo prirodu, ulepšamo je i generacijama koje dođu posle nas ostavimo prirodu onakvu kakvu smo je mi zatekli", rekao je Cvetković.

Akcija "Radni dan za prirodu" organizovana je u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i Nacionalnim parkom "Fruška gora" kako bi se uklonio otpad u ovom parku i dalo na značaju očuvanju i zaštiti životne sredine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike