Mihajlo i Viktor su budućnost Srbije: Oni su mali robotičari iz Mrčajevaca koji već prave svoje dronove (FOTO)

21.05.2023

11:19

0

Sekcija robotike u mrčajevačkoj osnovnoj školi postoji od 2017. godine i kako tvrde iz ove škole velika je zainteresovanost učenika

Mihajlo i Viktor su budućnost Srbije: Oni su mali robotičari iz Mrčajevaca koji već prave svoje dronove (FOTO)
Copyright Foto: RINA

 Da robotika i veštačka inteligencija i te kako imaju budućnost u Srbiji najbolji je dokaz veliki broj osnovaca zainteresovanih upravo za ove oblasti. Za velikim gradskim školama, nimalo ni zaostaju ni one na seoskom području, pa je tako i OŠ „Tatomir Anđelić” u Mrčajevcima koja nosi naziv po čuvenom matematičaru i fizičaru, ima sekciju robotike koju su mališani sa oduševljenjem prihvatili.

-Robotikom se bavim od sedmog razreda i najviše volim dronove. Oni iako su mali, mogu da budu veoma značajni za čovečanstvo. Uživamo u časovima na sekciji robotike i nadam se da ću ovim da se bavim i u budućnosti, kaže za RINU osnovac Mihailo.

Sekcija robotike u mrčajevačkoj osnovnoj školi postoji od 2017. godine i kako tvrde iz ove škole velika je zainteresovanost učenika, koliko su zainteresovani dečaci,podjednako su zainteresovane i devojčice.

Foto: RINA
Marijana Milekić, nastavnica tehnike i informatike

- Učestvovali smo u različitim projektima tokom sekcije, učestvovali smo u nedelji programiranja, u evropskoj nedelji robotike, održavali smo mnoge javne, multidisciplinarne i ugledne časove, posećivali smo I vrtić „Zvončica” gde smo na zabavan način predškolskom uzrastu pokazivali kako funkcionišu roboti, rekla je Marijana Milekić, nastavnik tehnike i informatike.

U svakom slučaju, vreme će pokazati da li ima straha od softvera koji eliminišu ljudska zanimanja.

Foto: RINA
Vesna Jevđenijević, direktorka OŠ „Tatomir Anđelić” Mrčajevci

- Mi smo jedna od najvećih seoskih škola u Čačku, naša škola broji 415 učenika, iz ove škole imamo I četiri izdvojena odeljenja u Vujetnicima, Mojsinju, Katrgi i Ostri. Što se tiče veštačke inteligencije, naši nastavnici imaju organizovane sekcije robotike i trudimo se da pratimo sve što je neophodno i važno za naše đake, rekla je Vesna Jevđenijević, direktorka OŠ „Tatomir Anđelić” Mrčajevci.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike