Čačanke dobile krov nad glavom: Potpisani ugovori o kupoprodaji još 5 kuća u okviru programa podrške EU!

19.05.2023

09:55

0

Projekat sprovodi Grad Čačak u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom, Centrom za socijalni rad Čačak, Ustanovom za pružanje usluga socijalne zaštite "Zračak" i udruženjem građana IDC

Čačanke dobile krov nad glavom: Potpisani ugovori o kupoprodaji još 5 kuća u okviru programa podrške EU!
Copyright RINA

Gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović današnjim potpisom uneo je radost u pet porodica koje će ubrzo rešiti svoje životno pitanje. Danas su potpisani ugovori o kupoprodaji još pet kuća u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“.

- Naših pet sugrađanki postale su vlasnice stambenih objekata na teritoriji grada Čačka, a krov nad glavom dobila je 21 osoba, od čega 12 dece. Ukupna vrednost ovih 5 objekata je oko 10 miliona dinara, koje je Grad Čačak obezbedio iz donacije Evropske unije. U prethodnom periodu u okviru istog projekta izgrađena je zgrada u naselju Obrež u koju je nedavno useljeno 12 porodica, a od početka projekta kupljeno je ukupno 14, a renovirano 12 stambenih objekata čiji vlasnici u porodici imaju članove koji su osobe sa invaliditetom, žrtve porodičnog nasilja, Romi, osobe odrasle u ustanovama socijalne zaštite ili hraniteljskim porodicama, ili lokalno socijalno ugroženo stanovništvo - kazao je za agenciju RINA Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

RINA
 

 

On je dodao da samo uz pomoć ovog projekta rešeno je stambeno pitanje ukupno 38 porodica, koje imaju 112 članova, od čega su 45 deca.

- Do kraja projekta očekuje nas renoviranje još šest stambenih objekata. Osim stambene podrške, svi uključeni u program dobijaju i podršku u vidu nameštaja, bele tehnike, obuke za zanimanja, grantove za pokretanje posla, psiho-socijalnu podršku, preventivne medicinske preglede, pravnu pomoć i druge vrste podrške socijalnoj inkluziji - rekao je gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović.

RINA
 

 

Projekat sprovodi Grad Čačak u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom, Centrom za socijalni rad Čačak, Ustanovom za pružanje usluga socijalne zaštite "Zračak" i udruženjem građana IDC.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike