Požar planuo u sekundi, "progutao" celo porodično imanje

14.10.2020

16:50 >> 11:47

0

Autor: Jovana Vrećo

Hitna pomoć je ukazala pomoć šesnaestogodišnjem dečaku kojem su utvrđene opekotine prvog stepena

Požar planuo u sekundi, "progutao" celo porodično imanje
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Oko 15 časova u Ulici dr Ferenca Bodrogvarija, MZ Zorka, u Subotici, zapalilo se porodično imanje.

Gust crni dim video se praktično iz svih delova grada. Kuća, automehaničarska radionica i nekoliko automobila su u potpunosti izgoreli, velika je materijalna šteta ali srećom nije bilo žrtava.

Kako portal subotica.com saznaje, u pitanju je porodično gazdinstvo koje je u okviru svog imanja ima i automehaničarsku radnju, a po prvim informacijama potpuno je izgorelo 6-7 automobila.

Građani su posvedočili da je požar brzo planuo, a da je u jednom momentu eksplodirala najverovatnije butan boca, koja je odskočila visoko u vazduh, uz jak prasak.

Srećom, nije bilo fatalnih ishoda

U tom domaćinstvu je, prema pisanju ovog portala, živelo više porodica, rodbinski povezano, ali srećom zbog prisebne reakcije i brze evakuacije nije bilo fatalnih ishoda. Hitna pomoć je ukazala pomoć šesnaestogodišnjem dečaku kojem su utvrđene opekotine prvog stepena, ali i nekolicini drugih zbog gutanja dima, dok su ostali članovi koji su se tamo zatekli na sigurnom.

Na mestu gde je došlo do požara vrlo brzo su stigle ekipe vatrogasaca i hitne pomoći. S obzirom da je na tom delu mnogo suve trave, a kuće su blizu jedna drugoj, komšije su se brzo organizovale da i same pomognu u sprečavanju širenja požara na njihove domove.

Sumnja se da je uzrok požara vatra koja je planula u zarasloj travnatoj površini, a koja se vrlo brzo proširila na domaćinstvo koje je najviše stradalo u požaru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: subotica.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike