Pripremite se na gužve u saobraćaju za prvomajske praznike: Na naplatnim stanicama radiće povećan broj inkasanata

28.04.2023

09:22

0

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine

Pripremite se na gužve u saobraćaju za prvomajske praznike: Na naplatnim stanicama radiće povećan broj inkasanata
Gužva/Ilustracija - Copyright RINA

Usled prvomajskih praznika i produženog vikenda očekuje se povećan intenzitet saobraćaja na svim državnim putevima u zemlji. "Putevi Srbije" preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

- Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji - saopšteno je iz JP "Putevi Srbije". 

Dodaju da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

- Napominjemo da ne očekujemo zadržavanja ni na jednoj naplatnoj stanici u Republici Srbiji. Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone "Putevi Srbije", mogu se informisati u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama - saopšteno je iz JP "Putevi Srbije". 

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom vikenda očekuju se i na graničnim prelazima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike