Čuli smo kako autobus udara u metalnu ogradu i grebe je, a onda je došla uplakana profesorka: Ispovest niških gimnazijalaca

16.04.2023

22:15

0

Grupa đaka je kućama stigla večeras oko 19 časova a samo su pukom srećom prošli nepovređeni pošto je vozaču M.P. (67) pozlilo za volanom

Čuli smo kako autobus udara u metalnu ogradu i grebe je, a onda je došla uplakana profesorka: Ispovest niških gimnazijalaca
Umalo teška nesreća na auto-putu kod Kragujevca - Copyright Tanjug/Nataša Lazarević

„Osetili smo da autobus usporava, a onda smo čuli kako udara u metalnu ogradu i grebe je. Čuli smo i kako je staklo puklo. Nismo odmah svhatili o čemu se radi, a onda je došla uplakana profesorka i rekla nam da je vozač imao srčani udar."

Ovako su učenici niške gimnazije „Svetozar Marković“ koji su se nalazili u autobusu koji je danas probio zaštitnu ogradu komentarisali šta ih je zadesilo na auto-putu Niš-Beograd kod Kragujevca. 

Grupa đaka je kućama stigla večeras oko 19 časova a samo su pukom srećom prošli nepovređeni pošto je vozaču M.P. (67) pozlilo za volanom i autobusom je udario u bankinu sa leve strane auto-puta, a vozilo je zaustavio na razdelnom polju.

- Dobro je što je uspeo da zaustavi autobus. Veoma smo se uplašili jer smo se zbrinuli šta će mu se dogoditi. Međutim, Hitna pomoć je brzo stigla i odvezla ga - rekli su nam gimnazijalci iz Niša.

Prema njegovim rečima, vozač kome je pozlilo trebalo je da ih preveze od Beograda do Niša i onda vrati autobus u Beograd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Nas su sve vreme studijskog putovanja do Barselone vozila druga dva vozača. Oni su se smenjivali tokom čitavog puta i nije bilo nikakvih problema. Jedan od njih nam se javio kada je čuo šta se dogodilo. Bilo mu je baš žao što je ostao u Beogradu, rekao je da je trebalo da nas doveze do Niša kada nas je već vozio osam dana - dodao je naš sagovornik.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Učenici i profesori gimnazije „Svetozar Marković“ vraćali su se dva autobusa sa studijskog putovanju u Španiji koje je organizovano u saradnji sa Unesko klubom Beograd.

Jedan autobus je ranije u toku popodneva stigao u Niš, a nakon nezgode po učenike je poslat drugi autobu, tako da su bezbedno stigli svojim kućama.

Saobraćaj na deonici auto-puta na kojoj se nezgoda dogodila nije bio obustavljan, ali se jedno vreme odvijao usporeno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike