Vandali uništili groblje kod Čačka! Fasada i reflektor na kapeli polomljeni, đubre razbacano, česma oštećena (FOTO)

25.04.2023

10:46

0

Fasadu i reflektor najverovatnije su gađali kamenjem zasada nepoznati počinioci. Oštećena je česma, poklopac je polomljen i bačen. Kontejner sa smećem prevrnut

Vandali uništili groblje kod Čačka! Fasada i reflektor na kapeli polomljeni, đubre razbacano, česma oštećena (FOTO)
Copyright RINA

Da bahati pojedinci više ne poštuju ni mrtve, pokazalo se pre nekoliko dana na velikom Gradskom groblju, a sada i na groblju Šebeci u čačanskom naselju Ljubić.

Nepoznati počinioci napravili su veću materijalnu štetu kada su razbili reflektor i oštetili fasadu na objektu kapele.

- Fasada i reflektor najverovatnije su gađani kamenjem od strane zasada nepoznatih počinilaca. Oštećena je česma, poklopac je polomljen i bačen, a slavina je odvrnuta i voda je neprestano tekla. Kontejner sa smećem je prevrnut, a smeće je završilo na putu - kaže za RINU član Saveta Mesne zajednice.

Inače, ovo nije prvi put da je zgrada kapele na meti vandala. Jesenas, jedna česma bila je potpuno uništena, kao i kutija mernog mesta za potrošnju elektirične energije, a pre nekoliko godina kapela je obijena.

- Učestalo se na ovu lokaciju dovozi kabasti otpad, poput kreveta, kauča, stolica, kao i limarski delovi od vozila. Obaveštavali smo komunalnu miliciju koja je izlazila na teren, a danas je nakon prijave takođe izašla na teren i izvršila uviđaj - dodaju u Savetu Mesne zajednice.

Meštani ovog dela Ljubića ogorčeni su na sve učestalije nesavesno ponašanje i ne mogu da veruju da nekome mogu da smetaju kapela, česme, pa čak i ploče od behatona, koje su povađene, a zatim i polomljene.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike