Rotvajleri koji su napali prolaznike i njihove kućne ljubimce u Čačku su vlasnički psi: Mesecima terorišu građane (VIDEO)

21.04.2023

14:06

0

U službu Hitne pomoći Doma zdravlja u Čačku sinoć su se javile tri osobe koje su zadobile povrede ujeda psa u periodu od 22 časa do ponoći

Rotvajleri koji su napali prolaznike i njihove kućne ljubimce u Čačku su vlasnički psi: Mesecima terorišu građane (VIDEO)
Rotvajler/Ilustracija - Copyright Pixabay/lottasilfverbrand

Građane Čačka uznemirila je činjenica da su dva rotvajlera u samom centru grada napala prolaznike i njihove kućne ljubimce. Prema informacijama dobijenim iz PU u Čačku, radi se o odranije poznatim psima koji su u nekoliko navrata bivali uhvaćeni od strane nadležnih službi, međutim, pošto je reč o vlasničkim psima, vraćeni su vlasniku uz određenu naknadu. Nekoliko puta su nadležni izlazili na lice mesta kada je situacija bila već raščišćena, odnosno pojavio se vlasnik koji ih je sam preuzeo i izgubio se u nepoznatom pravcu.

- Ta dva psa nam nisu nepoznata, ali, nažalost, ni te situacije koje su se dešavale do sada tom vlasniku nisu bile dovoljne da na pravi način obezbedi pse, s obzirom na to da se radi o rotvajlerima koji su velikim rastom, i na svu sreću nisu agresivni po ljude, ali eto šta se dešava. Vlasnica je pokušala da odbrani svog psa pa je zadobila  povrede, kao i mladić koji je pritekao u pomoć - rekao je Aleksandar Maksimović iz Zoohigijene JKP "Komunalac Čačak".

On dodaje da je tokom prethodnih dana bilo još prijava vezanih za slične slučajeve.

Uspeli su da reše situaciju sa srednjeazijskim ovčarom koji je takođe pravio probleme u gradu, a reč je o vlasničkom psu koji je zaklao nekoliko drugih pasa. Nažalost, takvi slučajevi nikako nisu izolovani.

- Radi se o vlasničkim psima prema kojima se neodgovorno postupalo, vlasnici jednostavno ne obezbede svoje pse i dvorište, tako da oni uspeju da se nađu na javnim površinama gde dolazi do sličnih incidenata, što naročito izaziva strah kod naših sugrađana, pa često imamo i neosnovanih poziva - dodao je Maksimović.

U službu Hitne pomoći Doma zdravlja u Čačku sinoć su se javile tri osobe koje su zadobile povrede ujeda psa u periodu od 22 časa do ponoći.

- Jedna pacijentkinja starosti 42 godine imala je povrede u predelu podlaktice i lica, dok je druga osoba starosti 23 godine imala povrede u predelu šake. Treći pacijent starosti 44 godine imao je povrede u predelu podlaktice. Sva tri pacijenta pregledana su u našoj službi, ukazana im je lekarska pomoć i kasnije su upućena u OB na dalje zbrinjavanje - rekla je dr Jelena Todorović, načelnica Hitne službe u Čačku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike