Obrt u slučaju "otetog" deteta? Oglasilo se Tužilaštvo

19.04.2023

15:40

0

Autor: M.M.

O svim, odlukama tužilaštva nakon provera, javnost ce biti blagovremeno obaveštena, naveli su u Tužilaštvu

Obrt u slučaju "otetog" deteta? Oglasilo se Tužilaštvo
Ilustracija - Copyright Pixabay

Nakon prijave majke Jelene Abramović da joj je suprug Mašan Lubarda oduzeo zajedničko dete i sa njim napustio teritoriju Srbije, oglasilo se i tužilaštvo koje je navelo da već postupa po švajcarskom zahtevu za vraćanje maloletnog deteta i da otac Mašan tvrdi da je majka protivno odluci suda napustila terotirju Švajcarske sa maloletnim detetom.

- Povodom prijave majke J. A. da joj je suprug M. L. oduzeo zajedničko dete i sa njim napustio teritoriju RS, tužilaštvo je stavilo MUP PU za grad Beograd, zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za ovaj događaj. 

Printscreen/Facebook/J.A.L.
 

Napominjemo da Prvo OJT već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, koji zahtev je centralni organ Švajcarske konfederacije preko naseg Ministarstva pravde dostavio MUP i tužilaštvu, a u cilju provera navoda oca M. L. da je protivno odluci švajcarskog suda majka J. L. sa maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske. 

U tom predmetu, koji predstavlja kontra prijavu, vrše se provere, preciznije zatražen je izveštaj Centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenih lica u vezi poveravanja maloletnog deteta, a uzeta je i izjava u policiji na okolnosti navoda, od J.L.

O svim, odlukama tužilaštva nakon provera, javnost ce biti blagovremeno obaveštena - navodi se u saopštenju Prvog OJT.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike