Vozač izbacio dečaka (16) iz autobusa jer neispravan aparat nije mogao da očita uredno plaćenu kartu: Srednjoškolac prošao agoniju

30.03.2023

13:49

0

Dečak je, ne svojom krivicom, izbačen na raskrsnici puteva koja je od njegovog rodnog sela udaljena oko dva kilometra iako je imao uredno plaćenu mesečnu kartu

Vozač izbacio dečaka (16) iz autobusa jer neispravan aparat nije mogao da očita uredno plaćenu kartu: Srednjoškolac prošao agoniju
Ilustracija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Dečak (16) iz sela Donji Dušnik kod Niša doživeo je pravu agoniju u autobusu, "Niš-ekspresa" kada ga je vozač izbacio iz autobusa jer aparat nije hteo da očita njegovu kartu iako ima uredno uplaćenu mesečnu.

Dečak je, ne svojom krivicom, izbačen na raskrsnici puteva koja je od njegovog rodnog sela udaljena oko dva kilometra.

Kako je ispričao dečakov otac, automat nije hteo da očita karte ni njegovim drugovima, ali su oni imali fiskalne račune, kao dokaze da je kartica plaćena, a on nije.

- Ovo je druga godina kako putuje u Niš u srednju školu i fiskalni račun nosi sa sobom samo prvog dana u mesecu dok aparat ne očita karticu, tako su nam iz "Niš-ekspresa" savetovali - rekao je dečakov otac, piše Telegraf.

Vozač, koji je prema očevim rečima, bio grub prema dečaku, insistirao je na tom fiskalnom računu, vređao ga je i na kraju izbacio iz autobusa.

Nije prvi put da vozači iovako postupaju

"Nije prvi put da se vozači ovako bahato ponašaju, priča ogorčeni otac, i dodaje da je pre nekoliko meseci jedan od vozača izbacio iz dete između dva udaljena sela i to dete koje je dijabetičar.

- Mesečnu karticu plaćamo 12.000 dinara, moje dete nikada nije ušao u autobus bez prethodno kupljene karte. Plaćamo papreno prevoz, a vozači se tako ponašaju i to nije prvi put - rekao je Đorđević.

Uplašeni dečak našao se na stanici između dva sela, u livadama i njivama, odakle je pozvao oca da dođe po njega.

- Uspeli smo da na autobuskoj stanici u Gadžinom Hanu sustignemo autobus iz kojeg je izbačen i vozača koji ga je izbacio. Raspravljao sam se sa njim, a on mi je rekao da nije kriv, da je greška u aparatu i u sistemu za očitavanje kartica. Tu je opet probao da očita karticu i uspeo je, tako da je sin put do škole nastavio autobusom - ispričao je Đorđević koji nije krio ogorčenost zbog postupka vozača.

Kako je moguće, pita se, da mesečna karta ne važi 29. u mesecu, a "prolazila je" prethodnih 28 dana, šta da se njegovom sinu nešto desilo...Cela situacija je potresla i njegovu majku, koja je na kraju morala da popije lekove za smirenje.

U znak izvinjenja-besplatna mesečna karta za naredni mesec

Posle nemilog događaja, otac je šefa stanice „Niš-eskpresa" obavestio o svemu šta se dogodilo, a sa druge strane usledila su izvinjenja.

- Rekao mi je rekao da će u znak izvinjenja sin dobiti sledeću mesečnu karticu besplatno i to je lepo sa njihove strane, ali se nadam se samo da se ni jednom detetu više neće ništa slično da dogodi, da će stati na put bahatim vozačima - rekao je Đorđević.

Ubrzo je usledilo i zvanično saopštenje firme - da je ustanovoljeno da je u tom slučaju, usled prekida u internet konekciji, došlo do trenutnog zastoja u sistemu za validaciju mesečnih karata.

- Na to nažalost, nismo mogli da utičemo, a dovelo je do nesporazuma. Putnik je kontaktiran čim je utvrđeno činjenično stanje i problem je rešen, a preduzete su i sve mere da se slične situacije ubuduće ne ponavljaju. Putniku se još jednom izvinjavamo za neprijatnosti i zahvaljujemo na razumevanju - naveli su u "Niš-ekspresu".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike