Mečka upala u selo kod Nove Varoši i napravila haos: Razvalila četiri košnice i zasladila se, domaćin postavio električnu ogradu! (FOTO)

18.03.2023

12:41

1

Ranije su medvedi samo obilazili oko sela, a sada su prvi put načinili veću materijlanu štetu

Mečka upala u selo kod Nove Varoši i napravila haos: Razvalila četiri košnice i zasladila se, domaćin postavio električnu ogradu! (FOTO)
Me;ka upala u selo Puljci - Copyright RINA

Nezvani gost posetio je meštane u selu Puljci kod Nove Varoši i ostavio ih u strahu.

Medved je nikad bliže prišao kućama i domaćinu Milomiru Gujaničiću uništio četiri košnice.

Ranije su medvedi samo obilazili oko sela, a sada su prvi put načinili veću materijlanu štetu.

RINA
 

- On je u moj pčelinjak dolazio dve večeri. Prvu noć je preskočio ogradu visoku preko metar, polomio četiri košnice i preturio dve. Dobro se zasladio i otišao. Nakon toga, tri noći kasnije opet je svraćao. Ja sam ostao da dežuram, pa se medved uplašio svetla ispred kuće i pobegao. Ovo se ranije nikada nije dešavalo, da divlje zveri naprave štetu među košnicama - rekao je za RINU Milomir.

RINA
 

On je dugogodišnji pčelar i u selu Puljci ima pčelinjak sa oko 50 košnica. Inače, živi u gradu ali imanje redovno obilazi. Ipak, pošto se radi o napuštenom zaseoku medvedi su sada već bez straha prišli domaćinstvima.

- Ogradio sam pčelinjak, ali pokazalo se da to nije dovoljno. Moraću da dežuram nekoliko narednih dana ne bi li ih spasio, ali sam i postavio električnu ogradu kako bih se dodatno obezbedio, dodaje ovaj iskuni pčelar.

Osim medveda koji su napravili štetu na košnicama, velike probleme meštanima planinskih sela prave i vukovi koji neretko upadaju u torove i kolju stoku.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike