Zveri haraju novovaroškim šumama: Mečka sa mečetom svuda ostavlja tragove, a lovci u blizini škole pronašli čitavo krdo divljih svinja!

19.02.2023

11:22

0

Meštanima se savetuje da budu na oprezu

Zveri haraju novovaroškim šumama: Mečka sa mečetom svuda ostavlja tragove, a lovci u blizini škole pronašli čitavo krdo divljih svinja!
Copyright Foto: RINA

Da zbog blage zime mečke u Srbiji ne spavaju već je poznato, a lovci iz Nove Varoši uveliko viđaju tragove ovih krupnih zveri u obližnjim šumama. Ipak, kako do direktnog susreta sa ljudima još uvek nije došlo pretpostavlja se da konače u teško pristupačnom delu klisure Tisovice, između sela Debelja i Trudovo.

- Sudeći po tragovma koji se vidjaju, na ovom području ordinira nekoliko jedinki. Mečka sa mečetom i jedan odrastao par. Dan uoči Sretanja jedan meštanin je video mečku sa mladunčetom u Smudinogama, a desetak dana ranije uočen je medved kako od Jovanovog brda u zaseoku Zvijerci zamiče u Vrhove, rekao je za RINU lovac Rade Leković.

Ovi medvedi još uvek nisu napravili velike štete i nisu prilazili blizu kuća, ali ipak meštanima se savetuje oprez ukoliko se kreću po već pomenutom području, ili žive u usamljenim udaljenim domaćinstvma. Pretpostavlja se da su u klisuri Tisovice medvedi potražili spas nakon požara u šumama Murtenice.

- Osim medvedjih tragova, lovci su u gustoj čenarskoj šumi otkrili krdo divljih svinja u blizini škole u selu Debelja. Vlasnici imanja se često žale da ova divljač u ppotrazi za hranom pravi velike štete, istakao je Leković.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike