Porodilja (22) preminula zbog komplikacije koja pogađa jednu od 5.000 žena: Porodica van sebe, pretili lekaru

09.11.2022

20:25

0

Ženi je termin bio 22. novembra, ali je 7. novembra primljena u bolnicu zbog bolova gde je nakon porođaja preminula

Porodilja (22) preminula  zbog komplikacije koja pogađa jednu od 5.000 žena: Porodica van sebe, pretili lekaru
Ilustracija - Copyright Profimedia

U zadarskoj Opštoj bolnici potvrđeno je da je 7. novembra na Jedinici odeljenja intenzivnog lečenja preminula 22-godišnja žena iz Gornjih Vrhovina pošto je dovezena iz bolnice u Gospiću gde je rodila četvrto dete. Iz bolnice u Zadru zasad nisu hteli da govore o okolnostima smrti žene, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Reč je o delikatnoj situaciji - rekao je za Zadarski.hr dr Edi Karuc, zamenik direktora zadarske Opšte bolnice.

Žena je preminula nakon komplikacija pri porođaju u bolnici u Gospiću.

Portparolka Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević rekla je da su 7. novembra iz bolnice u Gospiću dobili dojavu da je jedan muškarac pretio doktoru.

- Muškarac od 52 godine iz Vrhovine je putem treće osobe pretio jednom doktoru, ali je lekar odbio da pokrene krivično gonjenje - rekla je Brozičević.

Muškarac je pretio dr Darku Milinoviću, bivšem ministru zdravstva, koji radi u toj bolnici na Odeljenju ginekologije, a da li je on bio na porođaju, za sad, nije poznato.

Profimedia
 

Urađena histerektomija zbog krvarenja

Kako navode iz 24 sata, ženi je termin bio 22. novembra, ali je 7. novembra primljena u bolnicu zbog bolova gde je nakon porođaja preminula.

Direktorka gospićke Opšte bolnice, Sandra Čubelić, za Jutarnji list potvrdila je da je 22-godišnja porodilja iz njihove ustanove hitno prebačena u OB Zadar gde je preminula.

- Preminuloj porodilji to je bio četvrti porođaj. Prilikom porođaja došlo je do komplikacije u obliku obilnog krvarenja koje nije moglo da se zaustavi. Napravljena je hitna histerektomija, nadoknađivana krv i plazma - kaže dr Čubelić i dodaje da je nakon kratkotrajne stabilizacije žena u pratnji anesteziološkog tima hitno prebačena u OB Zadar.

- Sve smo dogovorili s kolegama u Zadru ali nažalost i uz njihove napore porodilja je preminula - kaže direktorka Čubelić.

Pixabay
 

Novorođenče rođeno zdravo

Pojašnjava da je reč o retkoj komplikaciji koja se događa na jednom na 5.000 porođaja.

- Mogu da kažem da nije bilo nikakve greške u lečenju nego je reč o neželjenom događaju, odnosno komplikaciji - navodi. U celoj tragediji, kaže Čubelić, novorođenče koje je još u bolnici, zdravo je.

Inače, kako se nezvanično saznaje, porodica pokojne porodilje, nakon svega došla je u gospićku bolnicu gde su pretili ginekologu, bivšem ministru Darku Milinoviću. Kako se navodi, pošto su ustanovljene komplikacije, Milinović je došao da pomogne kolegama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike