Totalni kolaps na Zlatiboru: Sneg sipa kao iz rukava, vozači zaglavljeni u dugoj koloni! Putari se bore da očiste deonicu preko Borove glave

26.02.2023

18:18

0

Na magistralnom putu Zlatibor - Nov Varoš preko Borove glave u snegu je ostalo zaglavljeno na desetine automobila

Totalni kolaps na Zlatiboru: Sneg sipa kao iz rukava, vozači zaglavljeni u dugoj koloni! Putari se bore da očiste deonicu preko Borove glave
Copyright Foto: RINA

Iz sata u sat snežne padavine prave sve veći kolaps na putevima u zapadnoj Srbiji.

Na magistralnom putu Zlatibor - Nov Varoš preko Borove glave u snegu je ostalo zaglavljeno na desetine automobila.

- Sneg sipa kao z rukava. Policija je stigla i reguliše saobrćaj, ali svi smo nemoćni dok ne dođu čistači da pročiste ovaj deo puta - kaže za RINU jedan od vozača.

Foto: RINA
 

 

Putari iz "Puteva Užice" već satima su na terenu, a na kritične tačke upućena je teška mehanizacija. Na snazi je zabrana za teretni saobraćaj preko Borove glave i Debelog brda.

Foto: RINA
 

 

- Situacija je teška, ali borimo se. Pojačavamo mehanizaciju sa 12 na 17 mašina. Teška mehanizacija je izašla na Borovu glavu i Debelo brdo. Apelujemo još jednom na sve vozače da ne kreću na put bez zimske opreme, jer tada dolazi do kolapsa na putu - izjavio je za RINU Alen Mušanović iz "Puteva Užice".

Vozači, oprez

Podsetimo, na teritoriji zapadne Srbije tokom popodnevnih sati došlo je do intenziviranja snežnih padavina, što je izazvalo kolaps na putevima. Na deonici magistrale od Nove Varoši ka Prijepolju u blizini mesta Bistrica došlo je do saobraćajne nezgode kada je jedno putničko vozilo sletelo sa puta usled čega je došlo do zastoja u saobraćaju.

- Intenzitet snežnih padavina se pojačava, stoga smo morali da izvršimo obustavu teretnog saobraćaja na svim deonicama osim limske doline. Situacija je teška, ali borimo se. Pojačavamo mehanizaciju sa 12 na 17 mašina. Teška mehanizacija izlazi na Borovu glavu i Debelo brdo - izjavio je za RINU Alen Mušanović iz "Puteva Užice".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike