Ne zanimaju ga ni "mercedes" ni BMW: Milojko iz Požege gazi snežne smetove ljutom "peglicom"!

12.02.2023

20:32

0

Svi u Tometinom Polju, ali i susednim selima, znaju za Milojkovu ljubav prema ovim automobilima

Ne zanimaju ga ni "mercedes" ni BMW: Milojko iz Požege gazi snežne smetove ljutom "peglicom"!
Copyright Foto: RINA

Pojedini vozači zaljubljeni su u "mercedes" i samo voze automobile ovog proizvođača, a neki drugi u BMW. Međutim, Milojko Milovanović iz sela Tometino Polje kod Požege ima nesvakidašnju ljubav prema vremešnim četvorotačkašima, i to "peglicama".

Kada je prethodnih dana sneg zavejao planinska požeška sela, prvo su prošle mašine za čišćenje, a odmah zatim i njegova crvena poljska "peglica".

- Dugo vergla na ovim niskim temperaturama, ali upali i ide. Za "peglicu" nema prepreka na ovim maljenskim brdima. Svi me pitaju zašto samo one, a ja im odgovaram da je to moj "mercedes" i da ih ne bih menjao ni za kakvu limuzinu - rekao je Milojko za RINU.

Foto: RINA
 

Ovaj planinac nadaleko je poznat po tome što vozi i garažira isključivo ovu vrstu automobila. Prvu "peglicu" kupio je davne 1982. godine, i od tada se pod Milojkovom komandom promenilo njih šest. Za više od tri decenije nijednu nije odvezao na otpad, već je svakoj u dvorištu napravio garažu, i kaže da će ih čuvati zauvek.

- Naučio sam sve o njima, znam gde se nalazi svaki šraf i uopšte mi nije potreban mehaničar. Trenutno imam šest "peglica", od kojih su dve registrovane. Najviše vozim crvenu, ona je za selo, a drugu, žutu, palim za praznike i kad se ide do grada. Ta mi je, može se reći, paradna i svečana - kaže uz osmeh Milojko.

Foto: RINA
 

Ipak, u svom suživotu sa "peglicama" ovaj vredn, seoski domaćin nerado se seća jedne elementarne nepogode koja mu je pričinila veliku štetu.

Foto: RINA
 

- Grom je udario u garažu i zapalio mi "peglicu". A ta mi je bila omiljena i najbolja, najviše sam uložio u nju, hteo sam čak da joj ugradim i dizel motor - priseća se Milojko.

Svi u Tometinom Polju, ali i susednim selima, znaju za Milojkovu ljubav prema ovim automobilima, i zato nema sumnje da će još dugo, krivudavim maljenskim puteljcima, vijugati njegove "peglice", crvena ili žuta - zavisi od prilike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike