Ukinuta vanredna situacija u Pirotu nakon 22 dana: Zabranjen prevoz amonijaka na pruzi Pirot - Niš!

16.01.2023

21:50

0

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba Vladan Vasić zaključio je da je Štab blagovremeno reagovao kada je do akcidenta došlo i dodao da su se uslovi za ukidanje vanredne situacije stvorili

Ukinuta vanredna situacija u Pirotu nakon 22 dana: Zabranjen prevoz amonijaka na pruzi Pirot - Niš!
Pirot - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO MGSI

Štab za vanredne situacije Pirota danas je na sednici doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije Grada Pirota, koja je uvedena 25. decembra, kada se desio akcident sa kompozicijom cisterni sa amonijakom i curenja amonijaka iz jedne od cisterni.

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba Vladan Vasić zaključio je da je Štab blagovremeno reagovao kada je do akcidenta došlo i dodao da su se uslovi za ukidanje vanredne situacije stvorili, kada su pre dva dana sve cisterne sa amonijakom podigne i bezbedno uklonile sa mesta gde se desila nesreća, prenosi Tanjug.

Printscreen/Twitter/Pirotian
 

- Sve cisterne su sklonjene, pet cisterni se nalazi u stanici kod sela Staničenje, a uvedene su i preventivne mere za taj deo purge pa će se vozovi kretati maksimalnom brzinom od 20 kilometara na čas, a maksimalna masa kompozicije će biti 1200 tona. Za ovu kompoziciju, možemo da izračunamo, njena masa je bila 1600 tona, a takođe, uvedena je i zabrana prevoza amonijaka na pruzi Pirot-Niš. Ne znamo do kada će trajati - rekao je Vasić.

Kaže da je Štab doneo preporuke da se nabavi oprema za zaštitu disajnih organa i da se ubrza osposobljavanje sistema za uzbunjivanje.

- Da upoznamo javnost kako će funkcionisati, koji su znakovi i zvuci i koje je njihovo značenje. Moja ocena je da se Štab dobro snašao, da smo brzo uveli i vanrednu situaciju i mere, posledice su otklonjene bez ikakvih problema i mislim da smo ovu vanrednu situaciju uspešno okončali - rekao je Vasić.

Bonus video

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike