Neverovatna scena: Za trpezom se ujedinili braća i sestre koji zajedno imaju pet vekova života! (FOTO)

11.01.2023

11:16

0

Prvi put od kako ih je sudbina razdvojila, jeli iz iste posude kao deca, i kao niko radovali se svakom danu svog života

Neverovatna scena: Za trpezom se ujedinili braća i sestre koji zajedno imaju pet vekova života! (FOTO)
Ponovo na okupu - Copyright RINA

Praunuk Aleksandar Đurić iz sela Bele Zemlje nadomak Užica, okupio je svoje pretke iz loze Radibratović iz koje je i sam ponikao. Za takvom jednom trpezom sedelo je tačno 499 godina života.

Prvi put od kako ih je sudbina razdvojila, sastali su se braća i sestre koji su jeli iz iste posude kao deca, i kao niko radovali se svakom danu svog života. Danas žive daleko jedni od drugih, ali u duši su i dalje kao jedno.

RINA
 

- Majka je nas petoro imala, i svakodnevno mlela zob, pravila pogaču i hranila sve nas. To je bila zdrava hrana zbog koje smo mi dostigli duboku starost, svako od nas u proseku ima 90 godina.

Mogu reći da sam bogat čovek jer imam 11 prauničadi - kazao je za RINU Miljko Radibratović (93).

Njegov brat Žarko (91), inženjer po struci odavno je napustio porodično ognjište i otišao trbuhom za kruhom, ali tuga za zavičajem uvek je bila prisutna.

RINA
 

- Svaka pomisao na zavičaj, ne može se rečima opisati, u pozitivnom smislu. Ja sam radio na izgradnji puteva od severa do juga Srbije, ali zavičaj je uvek bio u meni. Ne verujem da svaki pošten čovek mogao da zaboravi svoj zavičaj, mesto rođenja i poreklo ma gde se našao na ovozemaljskoj kugli - dodao je Žarko.

RINA
 

Pod jednim krovom zajedno sa njima, rasli su Milenka (89), njihov najlađi brat Stanko (86), sestra Milijana (95).

- Došao sam na ideju da sakupim sve njih, mog deda Miljka i njegove braću i sestre pošto tamo gde su se oni rodili, a ja sam tu sticao prve mudrosti, radosti i prva poštovanja starijih ljudi i to za mene ima nedostižnu cenu - zaključio je praunik Aleksandar Đurić.

RINA
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike