Saša je zahvaljujući luku sagradio kuću i odškolovao decu: U novoj godini ima pune ruke posla, dva kamiona povrća već poslata za Beograd

06.01.2023

06:57

0

Usled povećane otkupne cene ovaj posao poslednjih godina postao je znatno unosan

Saša je zahvaljujući luku sagradio kuću i odškolovao decu: U novoj godini ima pune ruke posla, dva kamiona povrća već poslata za Beograd
Saša ima pune ruke posla - Copyright RINA

Prolećne temperature mnoge građane izvele su na ulice i šetališta, ali ima i onih koji su ovo lepo vreme iskoristili da obave neophodne poslove u njivi. Povrtari ovih dana imaju pune ruke posla, a u plastenike već je stogao mladi luk.

Domaćin Saša Andrić iz čačanskog sela Trbušani, uveliko je svoje kamione pune ovog povrća poslao ne samo na tezge po Čačku već i markete širom Beograda.

- U prvim danima nove godine, otišla su dva kamiona mladog domaćeg svežeg luka. Za koji dan biće i treći poslat, tačnije preko dve hiljade veza u narodu poznatog luka kao "srebrenac". Odlučio sam se za njega, je je dosta tražen na tržištu, a i najlakše se čisti. Ima ga gotovo tokom cele godine, otporan je na zimu i trpi niske temperature - kaže poljoprivrednik Saša.

RINA
 

U ovom domaćinstvu tokom sezone, na kamione se natovari preko dve tone "srebrenca", koji završi u rafovima širom Srbije. Usled povećane otkupne cene ovaj posao poslednjih godina postao je znatno unosan.

- Radili smo razne povrtarske kulture, ali smo se nekako najviše pronašli u proizvodnji luka poslednje četiri godine. Sagradio sam kuću zahvaljujući njemu, odškolovao decu i još mnogo stvari. Sada sa suprugom radimo površine koje možemo nas dvoje da obradimo jer nemamo dodatnu radnu snagu - istakao je Andrić.

Ova povrtarska kultura rešava i mnoge zdravstvene boljke, bogata je vitaminima, leči srce, jača kosti i imunitet i čuva vid.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike