24SEDAM ZRENJANIN Potpisani kupoprodajni ugovori za deset seoskih kuća s okućnicom

10.12.2022

09:25

0

Autor: 24sedam

Ukupno su dodeljene 42 kuće

24SEDAM ZRENJANIN Potpisani kupoprodajni ugovori za deset seoskih kuća s okućnicom
RCR BANAT BELO BLATO 003 - Copyright Opština Zrenjanin

Potpisivanjem kupoprodajnih ugovora između prodavaca, kupaca i Grada Zrenjanina, juče je u Gradskoj kući završen ovogodišnji ciklus akcije koju realizuje Ministarstvo za brigu o selu, o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Nakon  svečanosti u Beogradu, gde su kupcima koji su izabrani na osnovu kriterijuma javnog konkursa dodeljena sredstva za kupovinu od strane ministarstva, potpisivanje u Zrenjaninu okupilo je nove vlasnike i prodavce deset seoskih kuća, a u ime Grada Zrenjanina, ugovore je potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac. 

Čestitajući novim vlasnicima kuća na selu, u ime Grada Zrenjanina, gradonačelnika i u svoje lično ime, zamenik Santovac izneo je podatak da su, zaključno sa ovim potpisivanjem kupoprodajnih ugovora, na teritoriji Grada Zrenjanina dodeljene 42 kuće. 

“Time je zaokružena celina za ovu godinu, uz očekivanja da već u narednoj godini bude novih potpisivanja, jer smo videli da je ova akcija naišla na pozitivan odjek i razmišljanje, s obzirom da su kuće dodeljene u 14 naseljenih mesta. Najviše ih je u Belom Blatu - osam, a prednjače i Perlez, Tomaševac, Banatski Despotovac, gde su kupljene po četiri kuće. Prvi put se danas potpisuje ugovor i za jednu kuću u Ečki”, kazao je zamenik Santovac i dodao da se lokalna samouprava, kroz svoje aktivnosti, trudi da obezbedi što bolje uslove za život na selu.

“Kroz akciju “Da nam sela budu bliža”, koju sporovode gradonačelnik, zamenik, pomoćnici, čelnici javnih preduzeća, obilazeći sva naseljena mesta, sagledavaju se problemi s kojima se suočavaju građani u tim mesnim zajednicama i traže se mogućnosti za njihovo rešavanje. Danas je usvojen i predlog Odluke o budžetu za 2023. godinu, očekujemo narednog petka da ga potvrdi i Skupština grada i njim su predviđena sredstva za nove infrastrukturne projekte u seoskim sredinama, ali i za ulaganja u obrazovanje, u škole i objekte predškolskog boravka. Otvaranjem mlađih vrtićkih grupa u 15 seoskih sredina pružamo priliku roditeljima da imaju ravnopravnije uslove u odnosu na one koji žive u gradu i da mališani imaju slične pogodnosti. Čestitam vam još jednom, uz želju mladim parovima koji su dobili krov nad glavom, da u narednom periodu i prošire svoje porodice”, poručio je zamenik Saša Santovac na jučerašnjoj svečanosti. 

 
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike