24SEDAM ZRENJANIN Đaci seli u školske klupe, grad po prvi put obezbedio besplatne udžbenike

01.09.2022

08:23

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Salapura poželeo je svim prvacima srećan polazak u školu

24SEDAM ZRENJANIN Đaci seli u školske klupe, grad po prvi put obezbedio besplatne udžbenike
Copyright opština zrenjanin

Počela je nova školska godina u kojoj će, u zrenjaninskim osnovnim školama, biti i 1024 učenika prvih razreda. Tradicionalno, za sve njih grad Zrenjanin obezbedio je đačke rančeve i pripadajući pribor, a po prvi put, svi su dobili i besplatne udžbenike. Gradonačelnik Simo Salapura posetio je tom prilikom osnovnu školu “Đura Jakšić” u Zrenjaninu, dok je zamenik Saša Santovac prisustvovao početku školske godine u osnovnoj školi “Bratstvo” u Aradcu. 

Broj učenika koji je krenuo u prvi razred za jedan je manji nego prethodne godine, ali ima nagoveštaja da će ih već naredne godine biti više i da se zaustavlja višegodišnji negativan trend. U zrenjaninskoj osnovnoj školi “Đura Jakšić” ustaljen je broj od tri odeljenja prvih razreda, a prvaka je ukupno 61.

Gradonačelnik Salapura poželeo je svim prvacima srećan polazak u školu, da slušaju svoje učiteljice i roditelje, a da će Grad Zrenjanin činiti napore da u svim školama obezbedi adekvatne uslove za nastavu, posebno kad su u pitanju energenti.  

- Prvi septembar je poseban dan, u kom je danas u Zrenjaninu 1024 dece ponelo titulu “đak prvak”. To je važna titula u njihovom školovanju i životu, ali posebno, ovo je dan i za nas roditelje. Želeći da doprinesemo da on bude još lepši i da im omogućimo još lakše školovanje, ove godine je grad Zrenjanin po prvi put obezbedio besplatne udžbenike za sve đake prvake, uz torbu i školski pribor, koje dodeljujemo već nekoliko godina unazad. Svim prosvetnim radnicima, direktorima, učiteljima, nastavnicima i đacima, želim uspešan novi početak školske godine - poručio je gradonačelnik i poželeo da škole imaju uspešne generacije, koje će razvijati naš grad.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike