24SEDAM ZRENJANIN Grad ukrašen srpskim trobojkama - obeležava se Dan srpskog jedinstva

15.09.2022

05:45

0

Autor: 24sedam

Prethodnih dana i u Zrenjaninu su dodatno ukrašavane pojedine lokacije

24SEDAM ZRENJANIN Grad ukrašen srpskim trobojkama - obeležava se Dan srpskog jedinstva
Copyright opština zrenjanin

Republika Srbija i Republika Srpska danas, treću godinu, obeležavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. U svim gradovima i opštinama u Srbiji i Republici Srpskoj najznačajnije institucije, zgrade javnih službi, trgovi i centralne ulice okićene su Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije, a večeras će u bojama zastave biti osvetljeni javne ustanove, mostovi, zgrade, gde god za to postoje tehničke mogućnosti.

Prethodnih dana i u Zrenjaninu su dodatno ukrašavane pojedine lokacije, više stotina zastava postavljeno je duž Bulevara Veljka Vlahovića, na kružnim raskrsnicama, ali i na pojedinačnim stambenim objektima, što su učinili sami građani. I ove godine najveća zastava postavljena je na balkonu Gradske kuće. 

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave čestitao je sugrađanima gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, naglašavajući da se ovim praznikom iskazuje poštovanje prema državi Srbiji i jednom od najznačajnijih datuma u našoj istoriji. 

- Proboj Solunskog fronta i potom trijumfalno oslobađanje zemlje u Prvom svetskom ratu ispunjava nas ponosom i sećanjem na naše slavne pretke i njihovo herojstvo. Ne zaboravljamo ni naše sugrađane koji su dali važan doprinos pobedi srpske vojske, a posebno prisajedinjenju Vojvodine Srbiji, po završetku Velikog rata. Ove državne zastave i njima su posvećene - istakao je gradonačelnik Salapura.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike