24SEDAM RUMA Gradski trg će ponovo zasijati punim sjajem

10.10.2022

10:23

0

Autor: 24sedam

Cilj nam je da ulepšavanjem trga i uređenjem fasada na objektima u njegovoj okolini vratimo autentičnost ovom delu našeg grada - rekla je Aleksandra Ćirić

24SEDAM RUMA Gradski trg će ponovo zasijati punim sjajem
Copyright Opština Ruma

Opština Ruma aktivno nastavlja sa radovima na uređenju centralnog gradskog jezgra, te nakon mašinskog čišćenja i poliranja, na Gradskom trgu u Rumi postavljeni su kandelabri. Kandelabri nas podsećaju na duh nekog prošlog vremena, podsećaju nas da je Ruma od svog nastanka bila grad kulture, ekonomskog razvoja i napretka.

"Cilj nam je da ulepšavanjem trga i uređenjem fasada na objektima u njegovoj okolini vratimo autentičnost ovom delu našeg grada. U narednom periodu sledi uređenje okolnih fasada, modernizacija klupa, kao i konzervacija Spomenika revolucije. Želimo da podsetimo nove generacije na prošlost i da uređenjem i očuvanjem vodimo računa o svojoj kulturi i istoriji. Želimo da Rumljanima Gradski trg bude omiljeno mesto okupljanja, a svima koji Rumu posećuju turistički, da iz naše opštine sa sobom ponesu upečtljive uspomene", poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike