24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji vrelovodne mreže u naselju “Ruža Šulman”

30.08.2022

10:47

0

Autor: 24sedam

Rekonstrukcija se odnosi na zamenu postojećih cevi u izolacionoj lebit masi novim predizolovanim čeličnim cevima

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji vrelovodne mreže u naselju “Ruža Šulman”
Copyright Opština Zrenjanin

Radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže u zrenjaninskom naselju “Ruža Šulman” i delu ulice Marka Oreškovića u punom su jeku, a gradilište je danas posetio gradonačelnik Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, vršiocem dužnosti direktora JKP “Gradska toplana” Žarkom Đuričićem i predstavnicima izvođača radova.

Rekonstrukcija se odnosi na zamenu postojećih cevi u izolacionoj lebit masi novim predizolovanim čeličnim cevima u ukupnoj dužini trase od 638 metara, čime se obezbeđuje pouzdanost i sigurnost u distribuciji toplotne energije, kao i smanjenje gubitaka toplotne energije i vode iz sistema na putu do krajnjih korisnika. Vrednost radova iznosi 21,8 miliona dinara, a finansiraju se sredstvima JKP “Gradska toplana”.

Radovi se odvijaju paralelno na tri deonice i ukupno je do sada završeno 70 odsto planiranih aktivnosti. U potpunosti je završena deonica u delu naselja “Ruža Šulman” od stambenog objekta broj 5 do zgrade osnovne škole “2. oktobar”, u dužini od 258 metara. Deonica od podstanice u Pančevačkoj ulici do objekata broj 2 i 5 u samom naselju završena je u obimu od oko 80 odsto, radovi se izvode na dužini od 230 metara. Na deonici od vrtića “Sunčica” do stambenih zgrada broj 14 i 46, što iznosi 150 metara, završen je iskop i slede mašinsko-montažni radovi. 

Radove izvode preduzeća “MV invest” Zrenjanin i “Solaris” iz Kaća, a u “Gradskoj toplani” navode da je završetak svih radova planiran do početka grejne sezone, uz očekivanja da to bude i pre predviđenog roka.     

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike