24SEDAM PANČEVO Promocija knjige „Art Ambasador“ u čitaonici Gradske biblioteke

07.12.2022

10:36

0

Autor: 24sedam

Reč je o izboru umetnika, a pisana je veoma jasno i jezgrovito, imajući u vidu da dr Rahman razume različite likovne svetove srpskih, arapskih, afričkih, ruskih, evropskih, japanskih i kineskih umetnika

24SEDAM PANČEVO Promocija knjige „Art Ambasador“ u čitaonici Gradske biblioteke
Copyright Printscreen/YouTube

U čitaonici Gradske biblioteke Pančevo, ovog petka održaće se promocija knjige „Art Ambasador“ dr. Adel Abdel Rahmana. Početak promocije zakazan je za 19.00 sati. O knjizi će govoriti: autor dr Adel Abdel Rahman i dr Irena Cvijanović, naučni saradnik Istorijskog instituta u Beogradu.

Prof. dr Rahman je rođen u Kairu 1958. godine, studirao je i doktorirao je istoriju umetnosti u Nemačkoj. Ima znanje likovnog umetnika i dizajnera.

U Srbiji je imao pet samostalnih izložbi. Bavi se novinarstvom od 1995. godine, kao kritičar i istoričar umetnosti u štampanim i elektronskim medijima. Knjiga „Umetnički ambasador“ je sastavljena od tekstova u formi između eseja i likovne kritike.

Reč je o izboru umetnika, a pisana je veoma jasno i jezgrovito, imajući u vidu da dr Rahman razume različite likovne svetove srpskih, arapskih, afričkih, ruskih, evropskih, japanskih i kineskih umetnika.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike