24SEDAM PANČEVO Održane četiri arheološke radionice u Starčevu

16.12.2022

13:21

0

Autor: 24sedam

Aktivnosti Fondacije „Neozoik“ finansira Lokalna fondacija Pančevo

24SEDAM PANČEVO Održane četiri arheološke radionice u Starčevu
Copyright Printscreen/YouTube

Fondacija „Neozoik“ iz Pančeva organizovala je četiri arheološke radionice u saradnji sa starčevačkim muzejem, a koje su se održavale od 12. do 15. decembra u Domu kulture u Starčevu.

Učesnici ovih kreativnih radionica nazvanih „Od gline do figurine“ bili su učenici koji pohađaju prvi i drugi razred OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu i borave u produženom boravku koji vodi učiteljica Ljiljana Velinov.

Sa decom su radili mladi arheolozi predvođeni diplomiranim arheologom Nevenom Pantić koji su na vrlo zanimljiv i interaktivan način deci predstavili ovu nauku i dragocena saznanja o starčevačkoj kulturi. 

Radionice su imale za cilj da osnovci shvate kako su ljudi živeli u praistoriji, čime su se hranili, a krovna radionica je bila izrada figurina koja je pokazala kako je funkcionisao sam proces izrade figurina i posuda. 

Završna radionica je podrzumevala pravljenje panoa na kojima su deca predstavila šta su to sve radili i naučili na ovim arheološkim radionicama, a koji će biti izloženi u mesnoj školi kako bi ostali starčevački osnovci više saznali o arheologiji i starčevačkoj kulturi. 

Aktivnosti Fondacije „Neozoik“ finansira Lokalna fondacija Pančevo.

Promo/ Grad Pančevo
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike