24SEDAM PANČEVO Udruženje Veterana 72. brigade obučava starije Izviđače u snalaženju u prirodi

14.12.2022

13:05

0

Autor: 24sedam

Prema rečima pukovnika Miodraga Kapora,osim prenešenog znanja, Udruženja veterana 72. brigade ima još jedan podjednako važan cilj, a to je negovanje tradicije

24SEDAM PANČEVO Udruženje Veterana 72. brigade obučava starije Izviđače u snalaženju u prirodi
Copyright Printscreen/YouTube

Na molbu izviđača “Crne rode“ da nauče osnove topografije Udruženje veteran 72. brigade organizovalo je obuku starijih izviđača u orjentaciji i snalaženju u prirodi. Ovo nije prvi put da ‘’Crne rode’’ sarađuju sa veteranima 72. brigade, a kako kažu, ova saradnja će se nastaviti u budućnosti.

Topografija je naučna disciplina koja se bavi proučavanjem oblika i karakteristika površine Zemlje i drugih vidljivih nebeskih tela. Kao takva nauka je u vojnim školama  jedna od osnovnih predmeta izučavanja. Poučeni znanjem i iskustvom Udruženje veterana 72. brigade odlučilo je da se posveti i prenese znanje mladim izviđačima iz odreda “Crne rode“ iz Pančeva i  “Janosik“ iz Kovačice.

Prema rečima pukovnika Miodraga Kapora,osim prenešenog znanja, Udruženja veterana 72. brigade ima još jedan podjednako važan cilj, a to je negovanje tradicije, piše RTV Pančevo.

Kako kažu iz Udruženja veterana 72. brigade imaju ideju da zajedno sa odredom izviđača ‘’Crne rode’’ organizuju takmičenje kroz koje bi svu decu iz osnovnih škola upoznali osim sa orjentacijom i snalaženjem u prirodi i sa lepotama i istorijom Pančeva.

Promo/ Grad Pančevo
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike