24SEDAM PANČEVO Takmičenje u informaciono-komunikacionim tehnologijama „Pupinov izazov“

15.12.2022

12:38

0

Autor: 24sedam

Prvi dan imamo radionice koje su nephodno znanje za takmičenje

24SEDAM PANČEVO Takmičenje u informaciono-komunikacionim tehnologijama „Pupinov izazov“
Copyright Printscreen/YouTube

Takmičenje u informaciono-komunikacionim tehnologijama „Pupinov izazov“ održano je u prostorijama Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“. Reč je o projektu od više radionica i finalnog takmičenja u kojem učestvuju učenici srednjih škola uz aktivnu podršku predmetnih profesora.

Takmičenje „Pupinov izazov” organizuje Regionalni Savez udruženja Cirkuliranje sa sedištem u Vršcu, zajedno sa partnerima i saradnicima projekta poput Regionalnog centra za talente ”Mihajlo Pupin” iz Pančeva, kao I više srednjih škola sa teritorije Beograda i Banata. U samom finalu učestvovalo je dvadesetak takmicara, koji  kažu da će im ovo iskustvo mnogo značati za početak karijere.

Ovo takmičenje je iz programiranja I malo iz elektronike, radi se o programskom jeziku processing koji se ne koristi toliko često u običnom programiranju više kao konekcija između hardvera I softvera, rekao je  Nikola Kovačević.

Prvi dan imamo radionice koje su nephodno znanje za takmičenje. Interesantno je I opuštena je atmosfera, mene ovo zanima od male I time želim da se bavim, rekla je Milica Jovičić.

Završene su sve radionice do sada,kao I finalna u okviru samog finiša  takmičenja. Jedan od ciljeva Pupinovog izazova je da učenici u kontinuitetu dobijaju znanja na radionicama koje predstavljaju svojevrstan vid master klasa i dopunu školskog obrazovnog programa. 

Takmičenje se bavi edukacijom I podizanjem kopetencije kod mladih ljudi u ovom slučaju srednjoškolaca I osnažujemo profesore koji rade sa tom decom. Takođe ub takmičenje I ceo ovaj ciklus glavno je da uključimo I studente sa obzitom da su partneri projekta fakulteti iz Srbije I Rumunije, rekao je Vladislav Petković, koordinator I organizator projekta “Pupinov izazov”.

Plan je da tamičenje u sledećem periodu postane obimnije i raznovrsnije, da se pokrene nove forme poput Smotre u Matematičkoj gimnaziji i stvori edukativni materijal i primenljiva metodologija rada, rekao je  Vladislav Petković. 

Promo/ Grad Pančevo
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike