24SEDAM STARA PAZOVA Trening za srednjoškolce o kohezionoj politici EU u Inovacionom startap centru

08.12.2022

10:18

0

Autor: 24sedam

Prvi deo dvodnevnog treninga održan je danas u Inovacionom starap centru Stara Pazova u prisustvu učenika staropazovačke Gimnazije i predavača Rafaela Pupovca

24SEDAM STARA PAZOVA Trening za srednjoškolce o kohezionoj politici EU u Inovacionom startap centru
Copyright RTV Stara Pazova

Dvodnevni trening za srednjoškolce o kohezionoj politici EU U Inovacionom startap centru

Mladi ljudi u Srbiji su kreativni i imaju dobre ideje a ono što im možda nedostaje jeste znanje gde te ideje i na koji način mogu realizovati, odnosno informacija šta im je sve dostupno od fondova i koji sistemi podrške im stoje na raspologanju. Upravo zbog toga se sprovode treninzi poput "Uvoda u kohezionu politiku EU", koji je projekat Regionalne agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem i Regionalnom razvojnom agencijom Jug. 

Prvi deo dvodnevnog treninga održan je danas u Inovacionom starap centru Stara Pazova u prisustvu učenika staropazovačke Gimnazije  i predavača Rafaela Pupovca.

"Koheziona politika, poznata i kao Regionalna politika, predstavlja glavnu investicionu politiku Evropske unije, koja doprinosi stvaranju novih radnih mesta, poboljšanju kvaliteta života građana i povećanju ukupnog ekonomskog razvoja kako država članica, tako i EU u celini. Ona je takođe izraz solidarnosti, s obzirom da se podrška usmerava na manje razvijene regione i države članice EU - sa ciljem da se osnaži ekonomska, socijalna i teritorijalna kohezija Unije", istakao je direktor Regionalne razvojne agencije Srem Milan Mirić, piše RTV Stara Pazova.

Aktivnost “Jačanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih na regionalnom nivou u domenu kohezione politike EU” sprovodi se u okviru projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje  koji implementira GIZ i ima za cilj razvoj kapaciteta lokalnih institucija i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, u domenu kohezione politike EU.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike