24SEDAM STARA PAZOVA Uspešno završen projekat "Starajmo se zajedno" Centra za socijalni rad

06.12.2022

13:11

0

Autor: 24sedam

Sve aktivnosti su imale pozitivan efekat na korisnike

24SEDAM STARA PAZOVA Uspešno završen projekat "Starajmo se zajedno" Centra za socijalni rad
Rtv Stara Pazova (3) - Copyright Printskrin/Jutjub/ Rtv Stara Pazova

Tribinom Starajmo se zajedno koja je organizovana  danas u Dnevnom boravku u staropazovačkom parku, završen petomesečni projekat  Centra za socijalni rad Stara Pazova pod istoimenim  nazivom. 

Projekat  je bio fokusiran na unapređenje starateljske zaštite mladih, odraslih i starijh lica u opštini Stara Pazova. U timu CSR je bilo 12 članova i od 20 do 30 polaznika. Ova ciljna grupa je prepoznata kao osetljiva usled nedostka potrebnih usluga, tako da je cilj bio unapređenje kvaliteta života lica koja su pod starateljskom zaštitom i podrška starateljima, objasnila je Dajana Kostić, koordinator projekta.

Sa starateljima  se radilo edukativno,  kroz dnevno – okupacione aktivnosti i međusobno upoznavanje, jednom nedeljno su bila predavanja lekara, pravnika,  psihologa a za štićenike su organizovane radionice crtanja, ručnog rada, poseta biblioteci... Štićenicima je bilo najvažnije druženje a roditeljima i starateljima razvoj raznih veština, posebno nenasilne verbalne i neverbalne komunikacije:

Direktorka CSR Rada Žugić je na završnoj tribini izrazila zadovoljstvo sa još jednim uspešnim projektom. Realizovan je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku a završnoj tribini su prisustvovala  Joland Korora, pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, takođe Nataša Milić Milaš, pomoćnica predsednika Opština Stara Pazova, predstavnici drugih institucija,  staratelji i štićenici, piše RTV Stara Pazova.

Sve aktivnosti su imale pozitivan efekat na korisnike. Osmeh i zagrljaj pri svakom novom susretu su nešto najdragocenije i zato je nastavak ovakvih aktivnosti  i  osnivanje Dnevnog boravka za lica sa invaliditetom i smetnjama u razvoju na teritoriji opštine Stara Pazova želja svih aktera projekta.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike