24SEDAM STARA PAZOVA Rezervne vojne starešine obeležile veliki jubilej: Predsedniku Radinoviću uručena pozlaćena sablja

19.11.2022

08:41

0

Autor: 24sedam

Dragan Ćirković, sekretar saveza ORVS Srbije istakao je da je ovo samo jedna od aktivnosti koju sprovodi Organizacija rezervnih starešina Srbije,

24SEDAM STARA PAZOVA Rezervne vojne starešine obeležile veliki jubilej: Predsedniku Radinoviću uručena pozlaćena sablja
Copyright RTV Stara Pazova

Obeležavanje 103. godine postojanja Rezervnih Vojnih Starešina Republike Srbije upriličeno je danas u prepunom holu staropazovačke Pozorišne sale. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici vojnih starešina Srbije, opštine Stara Pazova i Inđija ali i mnogobrojni članovi ovih organizacija. Na samom početku prisutne goste i aktivna lica u Vojsci Srbije pozdravio je Branko Crnobrnja, predsednik Organizacije starešina opštine Stara Pazova čestitavši svima ovaj veliki dan.

Dragan Ćirković, sekretar saveza ORVS Srbije istakao je da je ovo samo jedna od aktivnosti koju sprovodi Organizacija rezervnih starešina Srbije, dodavši da je ova Organizacija uključena u inicijativu Ministarstva odbrane i Ministarstva prosvete, pa tako u završnim razredima srednjih škola sprovode obuku o sistemu odbrane Republike Srbije.

Skupu je prisustvovao i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, kome je ovom prilikom u znak bezrezervne podrške najmlađi član ORVS u opštini Stara Pazova, rezervni poručnik Miloš Hadžić, uručio minijaturnu pozlaćenu sablju Stepa Stepanović.

Udruženje rezervnih oficira i ratnika, čije tekovine čuva Organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije, osnovano je 15. septembra 1919. a prvi predsednik je bio Vojvoda Stepa Stepanović.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike