24SEDAM STARA PAZOVA Koncert orkestra sa Krfa: Spektakularan spoj srpskih i grčkih umetnika

14.11.2022

15:19

0

Autor: 24sedam

Bratstvo postoji i neguje se više od 10 godina a definitivno dokaz tome bio je gromoglasan aplauz kada je 12 tamburaša zasviralo prve tonove čuvene pesme „Tamo daleko“

24SEDAM STARA PAZOVA Koncert orkestra sa Krfa: Spektakularan spoj srpskih i grčkih umetnika
Copyright RTV Stara Pazova

Sve do poslednjeg mesta je bila popunjena sinoć staropazovačka Pozorišna sala. Velika posećenost nije iznenadila s obzirom na to da je održan spektakularan koncert vredan svačije pažnje – kao jedno bili su umetnici krfske filharmonije, tamburaškog orkestra Ljubinka Lazića i srednje muzičke škole „Kosta Manojlović“. 

Pre početka koncerta koji je simbolično nazvan „U čast predaka za budućnost potomaka“ gostima i publici se rečima dobrodošlice obratio predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, koji je i sam priznao da je posebno emotivan kada priča o grčko-srpskom prijateljstvu i o istorijskoj povezanosti ovog ostrva i naše opštine. 

Bratstvo postoji i neguje se više od 10 godina a definitivno dokaz tome bio je gromoglasan aplauz kada je 12 tamburaša zasviralo prve tonove čuvene pesme „Tamo daleko“, komponovane upravo na ovom „ostrvu spasa“ tokom Prvog svetskog rata. Tamburama su prethodili harmonika, klavir i flauta na kojima su svoje umeće pokazali momci i devojke iz SMŠ iz Zemuna. Ono što su svi jedva čekali je bila upravo filharmonija sa Krfa koja je na samom kraju oduševila sve prisutne i nadmašila očekivanja, piše RTV Stara Pazova.

Sinoć je bila prilika i da se prikupe sredstva za formiranje dečjeg obrazovnog kampa pri kom bi đaci odavde mogli da odu na Krf narednog leta i nastave negovanje tradicije sa svojim vršnjacima iz Grčke. Priliku da čuju zvuke grčke filharmonije imaće i ljudi iz Beograda, Novog Sada i Subotice a Staropazovčanima će sigurno sinoćno veče dugo ostati u pamćenju.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike