Psi lutalice napravili masakr u selima u okolini Tutina: "Zaklali mi deset jagnjadi, duša me zabolela kad sam ih ugledao"

13.12.2022

14:00

0

Cakovićev problem nije usamljen, jer su divlje zveri na padinama Jadovnika zaklale 23 ovce u toru Milića Avramovića

Psi lutalice napravili masakr u selima u okolini Tutina: "Zaklali mi deset jagnjadi, duša me zabolela kad sam ih ugledao"
Copyright Foto: RINA

Divlje i gladne zveri ne prestaju da zadaju velike muke meštanima planinskih sela. Sada su se na udaru našla domaćinstva u okolini Tutina, kada su kod Muzafera Cakovića psi lutalice zaklali deset jagnjadi. Кaže da problem postoji već godinama i da žive u svakodnevnom strahu, ali kao da niko nije zainteresovan da ih spase nevolje.

- U dvorištu sam našao zaklanu jagnjad, duša me je zabolela. Кerovi su uleteli i napravili haos. Oni utrčavaju među ovce i prave pokolj, skaču preko žica i drugih prepreka, kad ulete, nema stoci spasa - izjavio je Muzafer.

Dodaje da je nemoćan, jer je najveći problem to što nema kome da se obrati kako bi svoje stado od 300 grla spasao i zaštitio. Obraćao se lokalnoj Policijskoj upravi, odakle su ga uputili na lovce, a do sada je, kako kaže, predao 20 prijava u SUP-u i nikakvu povratnu informaciju nije dobio.

Foto: RINA
 

Međutim, Cakovićev problem nije usamljen, jer su divlje zveri na padinama Jadovnika zaklale 23 ovce u toru Milića Avramovića i tako ga ostavile bez osnovnih sredstava za život.

- Usred noći upali su i krenuli redom da napadaju. Pokušao sam sa lampom da ih uplašim i rasteram, ali već je bilo kasno. Prizor koji koji sam ugledao tog jutra bio je jeziv... Otkinuti delovi tela, pregrizeni vratovi i vimena, naterali su mi suze na oči i ostaće mi zauvek urezani u pamćenju - rekao je za RINU Milić.

Budući da živi od prodaje stoke, ovo je za njega i kućni budžet bio ozbiljan udarac, stoga, kako kaže, ako se nešto uskoro ne promeni i neko mu ne pomogne, moraće zbog divljih zveri da napusti ognjište.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike