24SEDAM RUMA Počela podela ogreva socijalno ugroženom stanovništvu

23.11.2022

14:15

0

Autor: 24sedam

Opština Ruma ove godine je obezbedila znatno veće količine ogreva nego u ranijem periodu

24SEDAM RUMA Počela podela ogreva socijalno ugroženom stanovništvu
Copyright Opština Ruma

Stevan Kovačević, predsednik SO Ruma i Miloš Kulpinac, direktor Centra za socijalni rad, prisustvovali su danas na Vašarištu podeli ogreva za socijalno ugrožena domaćinstva u Rumi.

Opština Ruma ove godine je obezbedila znatno veće količine ogreva nego u ranijem periodu. Sve socijalno ugrožene kategorije i u gradskim i u seoskim sredinama će dobiti ogrev. 

"Mi se kao lokalna samouprava veoma temeljno spremamo da ovu tešku energetsku situaciju koja je zadesila celu Evropu. Socijalna problematika u ovom zimskom periodu jedan je od naših lokalnih prioriteta. Mi smo kao lokalna zajednica preduzeli čitav niz mera kako bismo pomogli onima na koje će ova kriza najviše uticati, a to su svakako ona domaćinstva koja su socijalno najugroženija. Danas počinjemo raspodelu ogrevnog drveta za jedan deo te populacije ovde u Rumi. Narednih dana ćemo početi sa isporukom i u selima naše opštine", izjavio je Kovačević i podsetio da je Ruma jedna od prvih opština u Srbiji koja je uvela i energetske vaučere, pomoć građanima u iznosu od  15.000  dinara za plaćanje računa za grejanje u JP „Stambeno“ i JP „Gas“ ili nabavku ogreva.

"Energetski vaučeri su namenjeni upravo onima sa najnižim primanjima. Svako ko se prijavio i čiji su prihodi po članu domaćinstva ispod 25.000 dinara ostvariće pravo na energetski vaučer, tj. opštinsku pomoć", rekao je Kovačević.

Centar za socijalni rad sačinio je listu najugroženijeg stanovništva, a raspodela ogreva se obavlja u skladu sa zakonima o socijalnoj zaštiti, istakao je Miloš Kulpinac, direktor Centra za socijalni rad Opštine Ruma.

"Ogrev će dobiti socijalno ugroženi građani, stariji i bolesni ljudi. Mi ćemo gledati da sve količine drva u što kraćem roku isporučimo, a sa druge strane da svi ljudi koji ispunjavaju te uslove i dobiju drva", rekao je Kulpinac.

U današnju podelu ogreva uključena je i koordinatorka Mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma Danijela Tadić, a prve količine isporučenog ogreva sadrže bagrem i grab prve klase.


Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike