24SEDAM ČAČAK Formiran Savez udruženja Roma Čačka

18.11.2022

12:52

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Todorović je na sastanku obećao predstavnicima udruženja da će lokalna samouprava pomoći pri zapošljavanju Roma

24SEDAM ČAČAK Formiran Savez udruženja Roma Čačka
Savez udruženja Roma Čačka - Copyright Opština Čačak

Predstavnici gradske vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, održali su sastanak sa predstavnicima romskih udruženja sa teritorije našeg grada, na kome je realizovano ono što je dogovoreno tokom prošlog susreta. 

Naime, sva romska udruženja su se ujedinila u jedno – krovno, pod nazivom Savez udruženja Roma Čačka. Ovaj Savez će, kroz stalnu koordinaciju sa predstavnicima lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, raditi na tome da se što više izađe u susret romskoj poluplaciji, i koliko je to moguće, rešavaju njihovi problemi.
 
Gradonačelnik Todorović je na sastanku obećao predstavnicima udruženja da će lokalna samouprava pomoći pri zapošljavanju Roma, finansijski pomoći rad Saveza, kao i da će se truditi da se reši stambeno pitanje Roma u Čačku. Takođe, dogovoreno je, da gradonačelnik Čačka svakog prvog petka u mesecu održava sastanke sa predstavnicima Saveza udruženja Roma Čačka.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Čačak koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike