24SEDAM RUMA Pokrenut prvi akreditovani projekat iz programa Erasmus+: "Praksom se izdvajamo, znanjem se ponosimo"

27.05.2022

17:25

0

Autor: 24sedam

Sedam učenika frizerskog smera i dva nastavnika praktične nastave će ići već krajem juna u Ređo di Kalabriju u Italiji

24SEDAM RUMA Pokrenut prvi akreditovani projekat iz programa Erasmus+: "Praksom se izdvajamo, znanjem se ponosimo"
Praksom se izdvajamo,znanjem se ponosimo - Copyright Opština Ruma

U Srednjoj stručnoj školi "Branko Radičević" u Rumi otvoren je prvi u nizu akreditovani projekat iz programa Erasmus+ "Praksom se izdvajamo, znanjem se ponosimo".

Škola 2021. godine dobila akreditaciju za ovaj program koja važi narednih sedam godina i podrazumeva obezbeđena sredstva iz fonda EU za realizaciju projektnih ciljeva koje škola ima u okviru redovnih i vannastavnnih aktivnosti. U ove projekte biće svake godine uključeno 15 učenika i četiri nastavnika iz "Brankove" škole.

Konkretno, u ovom prvom projektu sedam učenika frizerskog smera i dva nastavnika praktične nastave će ići već krajem juna u Ređo di Kalabriju u Italiji. Takođe, planirano je da osam učenika pravno-poslovnog smera sa dva nastavnika putuje u Italiju u septembru 2022. Sa domaćinima je uspostavljena dobra i kontinuirana saradnja od 2017. godine i naš projektni tim imao je sastanke u proteklom periodu gde je dogovorena naredna aktivnost.

Frizeri će dve nedelje provesti na praktičnoj obuci u frizerskim salonima učeći aktuelne tehnike bojenja kose, kao i moderne tehnike šišanja, dok će pravno-poslovni smer usavršavati metodičke postupke u radu ovog smera kako bi nastava bila modernija za nastavnike.

Takođe će se upoznati sa okvirima međunarodnog prava u zemlji EU, sa formiranjem odeljenjske zajednice, radom Učeničkog parlamenta na osnovama evropskog parlamentarizma.

Na otvaranju ovog projekta u medijateci škole, projektni tim škole na čelu sa direktorom Mirkom Zrnićem upoznao je prisutne, zainteresovane nastavnike i učenike. Predstavljene su pripremne aktivnosti, mobilnost i aktivnosti nakon povratka grupe iz Italije.

Učenici i nastavnici motivisani su za ovakvu vrstu projekata i raduju se jer su po prvi put uključeni učenici frizerskog smera i pravno-poslovnog smera u ovakvu vrstu Erasmus+ projekta.

Svi toškovi puta, smeštaja i kulturološkog obilaska grada su pokriveni sredstvima EU.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike