Širi se smrad iz Đetinje, a otrovane ribe plutaju po vodi: Užičani zabrinuti za budućnost svoje reke!

02.12.2022

12:46

0

Nakon prijave, na teren su izašle i nadležne republičke inspekcije koje su utvrdile da je uzrok zagađenja građevinski materijal

Širi se smrad iz Đetinje, a otrovane ribe plutaju po vodi: Užičani zabrinuti za budućnost svoje reke!
Širi se smrad iz Đetine - Copyright Foto: RINA

Nekada čista kao suza, a danas sve ugroženija i obojena beličastim mrljama od kojih se širi nesnosan smrad. Užičani svakodnevno sa strahom gledaju u Đetinju i plaše se novih zagađenja ove za njih veoma važne reke.

- Кada vidite ovakvu reku, pretpostavljate da je neko nešto izručio u njeno korito. Ne treba nam stručnjak da kaže da je ona prljava i zagađena, vidimo svojim očima. Ugrožen je životinjski svet, otrovane ribe neretko isplivavaju na površinu. Samo se pitamo koliko će ovakvim nesavesnim ponašanjem pojedinici naneti štetu svima nama. Ova reka je simbol našeg grada -  kaže za RINU, Užičanin Milutin Bogosavljević.

Nakon prijave, na teren su izašle i nadležne republičke inspekcije koje su utvrdile da je uzrok zagađenja građevinski materijal koji i reku stiže sa obližnjih gradilišta, ali i neprerađene fekalne vode.

- Mislim da je nedopustivo da samo u mesec dana, dva puta se ponavlja ovakav prizor. Ako ova lepotica izvire u srcu Tare i protiče kroz neverovatne predele, klisure i kanjone, moramo je sačuvati od nesavesnih ljudi koji žele da je "otruju". Vinovnici moraju biti otkriveni i sankcionisani -  zaključio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike