24SEDAM PANČEVO Počela druga faza radova na rekonstrukciji kružnog toka kod Plinare

22.07.2022

12:00

0

Autor: 24sedam

Radovi su počeli 17. maja, a završetak se očekuje do kraja avgusta

24SEDAM PANČEVO Počela druga faza radova na rekonstrukciji kružnog toka kod Plinare
Copyright Grad Pančevo

Maja Vitman, gradska menadžerka, obišla je radove na rekonstrukciji kružnog toka kod Plinare. Od ponedeljka je počela druga faza radova:

– Zadovoljni smo kako su radovi protekli prilikom prve faze radova. Ovaj infrastrukturni projekat je od velikog značaja za sve građane Pančeva. Dobra saradnja sa javno-komunalnim sektorom se pokazala na delu. Uradili smo izmeštanje i zaštitu gasovoda, deo radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije, saobraćajne trake sa razdelnim ostrvima za pristup Ulici Vojvođanski bulevar, pravac ka Plinari i prvi sloj asfalta. Postavljena je privremena vertikalna i horizontalna signalizacija. Građani su blagovremeno obavešteni postavljanjem signalizacije u Ulici Lava Tolstoja, koja pokazuje da je Sterijina ulica praktično zatvorena za saobraćaj, odnosno da je slepa i da nema izlaz na Ulicu Miloša Obrenovića. Građani imaju bezbedan prilaz Plinari i takođe Big šoping centru. Usmeravanje saobraćaja je vidno postavljanjem saobraćajnih barijera i iscrtana je žuta linija za usmeravanje saobraćaja. Saobraćaj se odvija neometano, ali svakako molimo sve učesnike u saobraćaju, kako motornih vozila, tako i pešake za dodatnu opreznost. Trenutno se radovi izvode na skidanju asfalta, kako bi se izveli radovi na instalacijama.

Podsećamo, druga faza obuhvatiće radove na zaštiti instalacija, radove na kolovozu, pešačkim i biciklističkim stazama na drugoj polovini Ulice Miloša Obrenovića (severni deo raskrsnice) i Sterijine ulice. U ovoj fazi biće omogućeno dvosmerno odvijanje saobraćaja u Ulici Miloša Obrenovića, dok će biti zabranjen saobraćaj u ulicama Vojvođanski bulevar i Sterijinoj.

Treća faza obuhvatiće radove na izgradnji razdelnih ostrva, radove na pešačkim i biciklističkim stazama, završnom sloju asfalta na kompletnoj raskrsnici na kolovozu, kao i obeležavanju i postavljanju saobraćajne signalizacije i drugih radova, pri čemu je potrebna potpuna obustava saobraćaja na svim prilazima raskrsnici. Treća faza radova i sama obustava saobraćaja će trajati što je moguće kraće, a za vreme obustave, saobraćaj će se preusmeriti na okolne ulice.

Radovi su počeli 17. maja, a završetak se očekuje do kraja avgusta.

Vrednost izgradnje kružne raskrsnice je 72 miliona dinara sa PDV-om.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike