Meštani rudničkog sela Vojkovci zabrinuti: Kamioni pretovareni drvima uništavaju im nov asfalt koji su decenijama čekali

19.11.2022

20:20

0

Oštećenja na kolovozu već su vidljiva, a žitelji se plaše da ne budu još veća

Meštani rudničkog sela Vojkovci zabrinuti: Kamioni pretovareni drvima uništavaju im nov asfalt koji su decenijama čekali
Drva/Ilustracija - Copyright MUP

Meštani sela Vojkovci podno planine Rudnik čekali su asfalt preko četiri decenije i konačno ga dobili prošle godine. Ipak, njihova sreća kratko je potrajala jer teški kamioni natovareni drvima prete da unište deonicu puta koja im je od velikog značaja. 

Oštećenja na kolovozu već su vidljiva, a žitelji se plaše da ne budu još veća.

- Asfalt koji smo dobili, za meštane iz gornjeg kraja sela je zlata vredan, naročito u zimskom periodu, ali našoj radosti brzo je došao kraj. Ovih dana vrši se eksploatacija šuma na deonici Vojkovci – Gornja Trešnjevica i za odvoz trupaca koriste novi asfaltni put. Svaki dan ovuda prolaze kamioni sa prikolicama koji se nekontrolisano tovare i preko 40 tona ukupne mase, iako imaju alternativan pravac prema Aranđelovcu - kažu meštani.

Foto:MUP
Ilustracija

Oni ističu da su dve opštine Topola i Gornji Milanovac upoznate sa problemom jer se put nalazi na teritoriji obe opštine. Zbog problema sa kojim su suočeni kako kažu, prinuđeni su na radikalne poteze i blokadu puta.

- Iako je ovih dana lošije vreme to ih ne sprečava da prevoze trupce i već je došlo do oštećenja puta. Nama za rešavanje problema ne preostaje ništa drugo osim blokade, dok nadležne inspekcijske službe ne izađu na teren i procene kolika je nosivost bezbedna za tranzit ovom deonicom, jer dalje čekanje i prevoz mogu da izazovu nepopravljive posledice. Nezvanično smo saznali da će biti posečeno od 6.000 do 7.000 kubika drva a prevoz tolikog tereta sasvim sigurno će uništiti asfalt - ističu zabrinuti Vojkovčani.

Kako su najavili put će blokirati prvog narednog dana kada kamioni krenu ovom deonicom kako bi sprečili dalja oštećenja na novom asfaltu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike