Ljudi, gde će vam duša? Panter uterao strah, ali panika je bespotrebna, lovci poručuju: "Samo nas pustite da radimo svoj posao"

12.11.2022

23:38

1

Autor: M. Vu.

Crni panter u okolini Apatina još uvek nije uhvaćen! Iako su meštani okolnih sela prestravljeni od straha

Ljudi, gde će vam duša? Panter uterao strah, ali panika je bespotrebna, lovci poručuju: "Samo nas pustite da radimo svoj posao"
crni panter - Copyright Profimedia

Panter u okolini Apatina još uvek nije uhvaćen! Iako su meštani okolnih sela prestravljeni od straha, od lovaca koji tragaju za divljom životinjom, saznajemo, da nema razloga za strah.


- Životinja je već dugo sama napolju - rekli su nam ljudi koji su zaduženi za pronalaženje "besne" zveri. - Iako su svi u strahu i diže se panika sa sigurnošću možemo da kažemo da čovek nije ugrožen. Tačno je da panter lovi i tako se prehranjuje, ali njegov cilj nije čovek. Dakle, nije nikakava besna krvoločna zver, nego životinja. Ako se nađete u njenoj blizini, to ne znači da će vas pojesti. Uplašiće se isto koliko i vi. Niko od nas ne bi voleo da je pronađemo mrtvu. Samo nas pustite da odradimo posao i sve će biti kao pre.

Ranije večeras je javljeno da je u toku intezivna potraga za životinjom. Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, Nemanja Ivanović je rekao da, nakon današnjeg video-snimka na kojoj se vidi velika crna životinja, nalik panteru, koju su snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice, nadležne ekipe su krenule na obližnji teren.

 

 

- Proveli smo oko pet sati na terenu pokušavajući da uočimo divlju životinju koja je snimljena. "Vode Vojvodine" su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara. Sa nama su lovočuvari iz "Vojvodinašuma" koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina. Do večeras nismo primetili pantera već samo ptice i glodare - navodi Ivanović.

Ivanović kaže da je prvenstveno namera da se predator uspava pa su u akciji učestvovali i veterinari Zoološkog vrta Palić. Panteru su namenjen strelice koje će ga omamiti, kao bi mogao biti lakše uhvaćen i prenesen na sigurno.

- Zbog magle i bezbednosti učesnika akcija hvatanja divlje životinje je obustavljena večeras, a u zavisnosti od mogućeg kretanja pantera i dojava gde je viđen, sutra ćemo nastaviti potragu - kaže Ivanović.

Danas je opština Apatin upozorila građane da je crni panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju ovom predelu. 

- Obaveštavaju se građani da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić - navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Lažne vesti remete potragu

Mnogi mediji su danas objavili vest da je panter ubijen. Dva lovca su se navodno slikala sa životinjom i fotografiju okačili na Tviter. Međutim, ta fotografija je bila fotomontaža.

 

 

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike