Potraga za panterom završena zbog magle: Termovizijskom kamerom pregledano 150 hektara šume i atara

12.11.2022

19:31

1

Autor: M. Vu.

Organizovana potraga za velikom mačkom u apatinskom ataru završena je za večeras i nastavlja se sutra, rekao je Nemanja Ivanović

Potraga za panterom završena zbog magle: Termovizijskom kamerom pregledano 150 hektara šume i atara
Panter - Copyright Profimedia

Organizovana potraga za velikom mačkom u apatinskom ataru završena je za večeras i nastavlja se sutra, rekao je Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

Prema njegovim rečima, nakon današnjeg video-snimka na kojoj se vidi velika crna životinja, nalik panteru, koju su snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice, nadležne ekipe su krenule na obližnji teren.

 

 

- Proveli smo oko pet sati na terenu pokušavajući da uočimo divlju životinju koja je snimljena. "Vode Vojvodine" su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara. Sa nama su lovočuvari iz "Vojvodinašuma" koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina. Do večeras nismo primetili pantera već samo ptice i glodare - navodi Ivanović.

Ivanović kaže da je prvenstveno namera da se predator uspava pa su u akciji učestvovali i veterinari Zoološkog vrta Palić.

- Zbog magle i bezbednosti učesnika akcija hvatanja divlje životinje je obustavljena večeras, a u zavisnosti od mogućeg kretanja pantera i dojava gde je viđen, sutra ćemo nastaviti potragu - kaže Ivanović.

Danas je opština Apatin upozorila građane da je crni panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju ovom predelu. 

Printscreen/Twitter/mifi
 

- Obaveštavaju se građani da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić - navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Panter je mesožder koji se hrani životinjama veličine psa, mačke, koze. Spada u vrstu životinja koje se u prirodi kamufliraju, pa je malo verovatno da bi iz divljine prešao u grad. Prelazi velike razdaljine, tako da brzo može da pređe s jedne lokaciju na drugu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike