Meštani Ovčar Banje u strahu: Plaše se da je pored Prirodnjačkog centra postavljen radioaktivni gromobran (VIDEO)

10.11.2022

07:05

0

Autor: 24sedam

Slavko Maletić, meštanin Ovčar Banje, primetio je gromobran iza Prirodnjačkog centra pre nekoliko dana, nije se interesovao da li je radioaktivan, ali, kako kaže, zna kako takvi gromobrani izgledaju

Meštani Ovčar Banje u strahu: Plaše se da je pored Prirodnjačkog centra postavljen radioaktivni gromobran (VIDEO)
Copyright Foto: RINA

U Ovčar Banji je otvoren Prirodnjački centar koji su zajednički finansirali Vlada Srbije i Grad Čačak. Međutim, meštani sumnjaju da je pored objekta postavljen radioaktivni gromobran i zbog toga su zabrinuti za svoje zdravlje.

Slavko Maletić, meštanin Ovčar Banje, primetio je gromobran iza Prirodnjačkog centra pre nekoliko dana, nije se interesovao da li je radioaktivan, ali, kako kaže, zna kako takvi gromobrani izgledaju i zna da je "to – to".

 

 

- Treba da postoji tabla sa upozorenjem a gromobran mora da bude na metar dva od zemlje, a on je stavljen na vrh objekta, verovatno zato da neko ne bi gledao i shvatio o čemu se radi. U Prirodnjački centar dolaze učenici, česte su ekskurzije, tu je i igralište, a iza radijacija - zabrinut je Maletić.

Prema njegovim rečima ni razgovor sa predsednikom Mesne zajednice nije urodio plodom jer je, smatra on, sve što se tiče mesta prešlo u nadležnost Turističke organizacije, prenosi Ozon press.

U Gradskoj upravi kažu da će naložiti pregled gromobrana narednih dana, nakon čega će obavestiti javnost.

Bonus Video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike