Užas u selu kod Prijepolja: Psi lutalice upali u tor i poklali ovce! Tokom noći prepolovili stado!

31.10.2022

18:49

0

Ono što ovog Prijepoljca plaši jeste što tek ide zima a samim tim i životinje zbog gladi kreću u pohod, pa se boji da li će njegovo stado biti ponovo na udaru

Užas u selu kod Prijepolja: Psi lutalice upali u tor i poklali ovce! Tokom noći prepolovili stado!
Psi lutalice upale u tor - Copyright Foto: RINA

Da su divlje zveri veoma gladne i nikad bliže kućama potvrđuje još jedan primer. Jedini stanovnik pod Jadovnikom u selu Šćepanica, Milić Avramović proživeo je besanu noć, kada su psi lutalice upali u njegov tor i zaklali čak 23 ovce. Кako i sam kaže, ni sanjao nije da se tako nešto može desiti.

- Usred noći upali su i krenuli redom da napadaju. Pokušao sam sa lampom da ih uplašim i rasteram ali već je bilo kasno. Prizor koji koji sam ugledao tog jutra je jeziv. Otkinuti delovi tela, pregriženi vratovi i vimena naterali su mi suze na oči i ostaće mi zauvek urezani u pamćenju - kaže za RINU Milić.

On dodaje da je ovce koje su uspele da prežive ovaj maskr, pokušao da leči i sačuva svako grlo, ali je bilo bezuspešno.

Foto: RINA
 

- Mazao sam im rane jodom, međutim mravi su počeli da ih nagrizaju i veterinari su mi rekli da pozovem kamion i da ih uklonim što sam učinio. Dok nisu stigli sjatili su se i gavranovi čak i beloglavi supovi koji su jeli leševe. Prava katastrofa, istakao je Avramović.

Milić kaže da mu je ovčarstvo jedini izvor prihoda, jer zahvaljujući tome preživljava tokom zime. Jedina dobra stvar u čitavoj ovoj situaciji jeste što ga komšije iz susednih sela nisu ostavile na cedilu i pritrčale su u pomoć.

- Ovo je prejak udarac na moj kućni budžet. Preostaje mi samo da svo ovo domaćinstvo napustim i prepustim divljim zverima, a ja da ugradu potražim sebi novi život, jer u ovom selu nekada je bilo osam domaćinstava, sada sam ostao da se borim sam i budem prepušten na milost i nemilost predatorima koji kruže ovim prostorom - zaključio je on.

Ono što ovog Prijepoljca plaši jeste što tek ide zima a samim tim i životinje zbog gladi kreću u pohod, pa se boji da li će njegovo stado biti ponovo na udaru.

Bonus video

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike