Vučić u Topoli: Predsednik obišao Kraljevu vinariju - uvek ćemo brinuti o našoj lepoj zemlji i budućim naraštajima (VIDEO)

08.10.2022

12:08

0

Ništa lepše ni uzvišenije od naše Srbije ne postoji - naglasio je Vučić

Vučić u Topoli: Predsednik obišao Kraljevu vinariju - uvek ćemo brinuti o našoj lepoj zemlji i budućim naraštajima (VIDEO)
aleksandar vučić (7) - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Kraljevu vinariju u Topoli i istakao da će se u Topolu ulagati.

Vučić je rekao da će se ulagati u puteve u Šumadiji i istakao da će oni biti od velikog značaja.

- Uvek ćemo da brinemo o našoj zemlji i budućim naraštajima... Ništa lepše ni uzvišenije od naše Srbije ne postoji - naglasio je Vučić.

Tanjug/Tara Radovanović
 

 

- Mi za Topolu planiramo nekoliko važnih stvari i veliki novac da uložimo. Oko milion evra za sekundarnu vodovodnu mrežu, još oko milion za uređenje centra grada - pešačku zonu, da Kraljevu vinariju obnovimo brže i da rešimo imovinsko-pravni problem koji danas postoji. Posebno je važan auto-put "Vožd Karađorđe", koji će da spoji Mladenovac i Lazarevac sa Aranađelovcem. Normalno je da radimo puteve dok je još lepo vreme. Gužve su velike, standard je veliki, sve je više automobila. Spojićemo Šumadiju sa Beogradom iz svih pravaca - kazao je Vučić.

 

U poslednjih pet godina smo podigli za 55 odsto broj vinarija u našoj zemlji, 22.000 hektara je pod rodnim vinogradima i taj broj mora da se poveća, naveo je Vučić.

- Najviše uvozimo iz Severne Makedonije. Država mora da daje subvencije za vinare. Pred nama nisu laki dani, a ja bih ovde rekao srpski čovek uvek umeo da gaji i čuva, a, kada je potrebno, da štiti i brani svoju otadžbinu. Ovde u Karađorđevom mestu, važno je da kažemo da ćemo uvek da brinemo o svojoj zemlji, o novim naraštajima i da baš briga o grožđu i vinu pokazuje ljubav prema Srbiji - kazao je predsednik.

Tanjug/Tara Radovanović
 

 

Posle obraćanja, predsednik Vučić je krenuo u obilazak Kraljeve vinarije.

Predsednika Vučića dočekali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vododprivrede Branislav Nedimović, predsednik opštine Topola Vladimir Radojković, vladika šumadijski Jovan i narodni poslanik Dragan Jovanović.

Trodnevna manifestacija "Oplenačka berba" održava se ovog vikenda 59. put u Topoli i ima privredno-turistički karakter.

U okviru nje održava se i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, kao i brojna takmičenja i izložbe tradicionalnih gastronomskih specijaliteta, vina i rakije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike