24SEDAM ŠABAC Grad ove godine prvi put obezbedio besplatne udžbenike za đake prvake

29.08.2022

09:06

0

Ove godine želeli smo da odemo korak dalje i da roditeljima značajnije nego do sada pomognemo u pripremi njihove dece za školu - istakla je Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti

24SEDAM ŠABAC Grad ove godine prvi put obezbedio besplatne udžbenike za đake prvake
unnamed-1024x768 - Copyright Opština Šabac

Trinaest osnovnih škola sa teritorije grada Šapca ove godine biće bogatije za 1128 đaka prvaka za koje je Grad po prvi put obezbedio besplatne udžbenike. Prvacima će udžbenici biti podeljeni 1. septembra na Trgu šabačkih žrtava gde će im čestitke u ime Grada  uputiti gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

- S obzirom da je to veliki događaj u životu svakog deteta i roditelja, Grad Šabac nastoji da im taj dan ostane u trajnom sećanju. Zbog toga svake godine organizujemo veliku žurku i tom prilikom dodeljujemo prigodne poklone prvacima. Ove godine želeli smo da odemo korak dalje i da roditeljima značajnije nego do sada pomognemo u pripremi njihove dece za školu. U tom smislu Grad Šabac je, po prvi put, obezbedio komplet udžbenika za svako dete koje polazi u prvi razred. Za ove namene iz budžeta Grada Šapca izdvojeno je 10,5 miliona dinara.Ove godine, na Trgu šabačkih žrtava učitelji će učenicima uručiti rančeve sa udžbenicima, a u ime Grada Šapca čestitke će im uputiti gradonačelnik. Ovom prilikom svim prvacima želim srećan početak školovanja - istakla je Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike