24SEDAM ŠABAC Predsednik Vučić prisustvovao spajanju mosta na Savi kod Šapca

25.07.2022

09:30

0

Predsednik Vučić istakao je da je most na Savi kod Šapca remek delo

24SEDAM ŠABAC Predsednik Vučić prisustvovao spajanju mosta na Savi kod Šapca
img_6270_resize-1024x809 - Copyright Opština Šabac

Novi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, spojen je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tom prilikom, predsednik Vučić je izjavio da je ponosan na to što je ovako veliki i skup projekat finansiran iz budžeta Republike Srbije, što dovoljno govori o snazi jedne države.

- Veoma sam srećan što smo za samo dve godine uspeli da završimo ovaj most, kojim smo spojili obale Save. Mi ćemo put Ruma-Šabac završiti za nešto više od godinu dana i to je velika stvar za Novi Sad, za Beograd, ali i celu Mačvu. Za dve godine i tri, četiri meseca trebalo bi da do Loznice bude završena cela saobraćajnica. Srbija nije ista zemlja, ona svakog dana izgleda drugačije i bolje - rekao je predsednik Vučić dodajući da u uslovima velike krize Srbija nije prekinula nijedan veliki projekat.

Predsednik Vučić istakao je da je most na Savi kod Šapca remek delo.

- Nisam do sada gledao kako se pravi most na takav način. Uvek sam se pitao kako priđu na dno reke sa šipovima, a ovde sam to video tehničko-tehnološki - istakao je predsednik.

- Kada bude urađen put Ruma-Šabac ostaje veoma važan Fruškogorski koridor, koji se vezuje iz Rume ka Novom Sadu, sa tunelima, mostom - rekao je Vučić i dodao da je projekat puta Ruma-Šabac finansiran iz budžeta, bez preopterećenja stope javnog duga.

- Ponosan sam što finansiramo sopstveni razvoj zemlje i gradimo Srbiju i što u uslovima velike krize nismo prekinuli nijedan veliki projekat - istakao je on.

Vučić napominje da će budući auto-put od Rume do Šapca zajedno sa novim mostom na Savi i brza saobraćajnica Šabac - Loznica privući još puno novih investitora u taj deo Srbije.

- To je strašno važno pošto to donosi veće plate i penzije, kao i nova radna mesta. U Šabac i Loznicu će zbog novih puteva ljudi radije dolaziti i u druge okolne opštine - naglasio je predsednik.

Istakao je da infrastrukturni projekti omogućavaju privredni rast, kao i rast BDP-a zemlje, na osnovu čega država i povećava plate i penzije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike