24SEDAM ŠABAC Šabačke konjičke svečanosti na hipodromu 23. i 24. jula

19.07.2022

17:53

0

Doktor Aleksandar Peranović, predsednik Konjičkog kluba "Džokej klub Šabac" istakao je da je sve spremno za ovogodišnje Konjičke svečanosti na kojima će učestvovati 110 trkačkih konja u 11 trka

24SEDAM ŠABAC Šabačke konjičke svečanosti na hipodromu 23. i 24. jula
308db072-51c2-472f-be0e-78db7fb950c4-1024x646 - Copyright Opština Šabac

Šabački hipodrom će za vikend 23. i 24. jula biti mesto susreta najboljih galopera sa ovih prostora koji će učestvovati na Šabačkim konjičkim svečanostima. Svečanim defileom konjanika i fijakera od Šabačkog hipodroma ka Šabačkom pozorištu u petak u 18.00 časova, svečano će biti otvorena ova manifestacija.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić na današnjoj konferenciji za medije istakao je da su Šabačke konjičke svečanosti postale jedan od brendova po kojima je Šabac prepoznatljiv u Srbiji i regionu.

- Tokom dva trkačka dana, očekuje nas jedanaest trka, od kojih je u subotnjem programu najznačajniji "Šabački derbi", a u nedelju "Memorijal kralja Aleksandra". Zbog važnosti Šabačkih konjičkih svečanosti, spoja lepote i tradicije, Grad Šabac nastaviće da podržava ovu i slične manifestacije. Šabački hipodrom mesto je dobrih susreta, a siguran sam da će zaljubljenici u konjički sport i svi sugrađani uživati tokom dva trkačka dana. Naš hipodrom sada je jedan od hipodroma sa najviše trkačkih dana u godini. Siguran sam da ćemo i ove godine biti dobri domaćini i pozivam sve ljubitelje konjičkog sporta, ali i sve građane Šapca da ovaj vikend dođu na Šabački hipodrom - rekao je gradonačelnik Pajić.

Doktor Aleksandar Peranović, predsednik Konjičkog kluba "Džokej klub Šabac" istakao je da je sve spremno za ovogodišnje Konjičke svečanosti na kojima će učestvovati 110 trkačkih konja u 11 trka.

- Na Šabački hipodrom dolazi sve više novih vlasnika, sve više uvezenih konja i kao predsednik kluba ubeđen sam da će na jesenjim aukcijama biti kupljeno još više grla iz Nemačke, Engleske, Irske, Francuske. Akcenat je na galopskom sportu i po tome je Šabac zauzeo lidersko mesto u našoj zemlji, a poznat je i mnogo šire. Pozivam sve Šapčane da dođu na naš hipodrom i da zajedno obeležimo ove svečanosti - rekao je dr Peranović.

Dušan Simić, v.d. direktora Turističke organizacije Šabac istakao je da u pratećem programu, između trka, učesnike očekuje bogat kulturno-zabavni program, gde će nastupati brojna kukturno-umetnička društva sa teritorije grada Šapca, šabačke mažoretkinje, a biće organizovana i dečja zona za najmlađe posetioce hipodroma i bazar starih i umetničkih zanata.

- Tu smo da ulepšamo deo između trka. Velika atraktivnost je u nedelju "Ladies Day" gde će se mlade dame iz našeg grada takmičiti za najlepšu damu sa šeširom. Biraćemo tri najlepše dame, i u posebnim kategorijama najlepšu najmlađu i najstariju damu sa šeširom. Verujem da će ovaj put uz propratni bazar starih i umetničkih zanata na hipodromu u nedelju to biti mesto dobrih susreta - kazao je Simić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike