24SEDAM ŠABAC Gradonačelnik prisustvovao promociji novog trenera Metaloplastike Vladana Matića

01.07.2022

05:45

0

Sa reprezentacijom Jugoslavije, Matić je osvojio dve bronzane medalje na svetskim prvenstvima u Egiptu i Francuskoj

24SEDAM ŠABAC Gradonačelnik prisustvovao promociji novog trenera Metaloplastike Vladana Matića
img_2526_resize-1024x695 - Copyright Opština Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je danas u klupskim prostorijama Rukometnog kluba "Metaloplastika" promociji novog šefa stručnog štaba Vladana Matića – proslavljenog rukometaša, reprezentativca Jugoslavije i nekadašnjeg selektora Srbije.

- Drago mi je što je Matić posle skoro tri decenije u Šapcu i to kao novi šef stručnog štaba "Metaloplastike" koja mu je kao igraču bila baza odakle je i potekla ljubav prema rukometu, a posle i profesionalna rukometna karijera. Dosta toga je postigao, i kao igrač, i kao trener i učinio je mnogo za ovaj sport - rekao je gradonačelnik Pajić.

Sa reprezentacijom Jugoslavije, Matić je osvojio dve bronzane medalje na svetskim prvenstvima u Egiptu i Francuskoj. Ponikao je u Metaloplastici, a igrao je i za Crvenu Zvezdu, Partizan i mađarski PIK Seged. Trenirao je Ferencvaroš, Celje, Tatabanju. Kao trener predvodio je reprezentacije Srbije i Mađarske.

Opština Šabac
 

"Metaloplastika" je u prošloj sezoni osvojila Kup Srbije, a u prvenstvu zauzela peto mesto. Pošto su stremljenja kluba i Grada uvek na najvišem nivou, dolazak Matića trebalo bi da omogući vrhunske domete. 

- On je odličan izbor i dobro je što je prihvatio da vodi ekipu u novoj sezoni, jer je kvalitetan rad i struka osnovni preduslov za uspešno funkcionisanje kluba. Pred njim su izazovi, čeka ga odgovoran posao, a siguran sam da će uz njegovo dugogodišnje profesionalno iskustvo "Metaloplastika" krenuti putem napretka i novih titula. U ime Grada Šapca želim mu sreću i uspeh, nadam se da će se uz maksimalno zalaganje svih, klub vratiti na vodeću poziciju, da se svi radujemo njihovim uspesima - istakao je gradonačelnik.

Vladan Matić je na klupi "Metaloplastike" zamenio trenera Miodraga Kažića koji je Šapčanima doneo Kup Srbije.

Matić kaže da nije došao bez rezultatskih ambicija.

- Želimo podići ekipu na viši nivo. Pokušaćemo da unapredimo igru kroz drugačija taktička rešenja. Momci su fizički spremni kao i uvek, ali detalji i nijanse će odlučivati - naglasio je Matić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike