Užičani ne zaboravljaju masakr na Cetinju! Nagradu na dečijem fudbalskom turniru nazvaće po ubijenom dečaku Mašanu!

04.09.2022

17:03

0

Autor: S.Č.

Bio je samo dete, trebalo je da se raduje i bude učesnik drugog "Trofej Radomir Antić" koji se održava u Užicu, navode građani Užica

Užičani ne zaboravljaju masakr na Cetinju! Nagradu na dečijem fudbalskom turniru nazvaće po ubijenom dečaku Mašanu!
Užice Radomir Antić fudbal 1 - Copyright Printscreen Facebook Profimedia Pixabay

Međunarodni dečiji fudbalski festival Trofej Radomir Antić održava se u Užicu drugu godinu za redom, a gest organizatora i Grada dirnuo je ljude u Srbiji, ali i Crnoj Gori. 

Naime, nakon stravičnog masakra na Cetinju, organizacioni odbor turnira "Trofej Radomir Antić", doneo je emotivnu odluku da nagrada za "fer-plej" nosi ime Mašan Martinović. 

Printscreen/Facebook/natasamartinovic
 

Mašan je jedan od dvojice dečaka koje je nemilosrdni Vuk Borilović ubio na Cetinju 12. avgusta. Dečak je nastradao sa bratom i majkom, a povod za ovakvu odluku zaista je tužan. 

- Bio je samo dete, trebalo je da se raduje i bude učesnik drugog "Trofej Radomir Antić" koji se održava u Užicu. Bio je član škole fudbala "Winer" sa Cetinja. Tragično je izgubio život u nedavnom nemilom događaju - stoji u Fejsbuk objavi lokalne stranice "Užice - oglasna tabla".

Podsetimo, Vuk Borilović je tog 12. avgusta koji je zauvek peomenio život stanovnika Crne Gore, prvo usmrtio Natašu Marinović i njenih dvoje sinova - jedanaestogodišnjeg Marka i tri godine mlađeg Mašana.

 

Nakon toga, ušao je u dom komšija, porodice Drecun, i tamo ubio troje ljudi (Danijelu, Dimitrija i Rajka Drecuna), a onda je pucao i teško ranio njihovog unuka i sinovca Aleksandra Drecuna (32). Nastavio je dalje da puca - nije poštedeo ni svog ujaka Gorana Đurišića, ni komšije Milana Mitrovića, Aleksandru i Danijelu Radunović. Potom je nastavio dalje i ranio još pet komšija, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušao da ga obuzda.

Policija je prema njemu ispalila 20 hitaca, a na njega su pucali i meštani. Borilović je primio pet metaka pre nego što je pao mrtav. Još se utvrđuje čiji hitac je za njega bio smrtonosan, policije ili onaj koji je ispalio sugrađanin Nenad Kaluđerović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike