Kiflice - kraljice domaćih peciva! Milica iz Čačka objašnjava zašto ovo pecivo danas košta skoro kao dva kilograma svinjetine

24.09.2022

05:10

0

Kao pravi kifla majstor, Milica tvrdi da su kiflice i meso neuporedivi u svakom smislu

Kiflice - kraljice domaćih peciva! Milica iz Čačka objašnjava zašto ovo pecivo danas košta skoro kao dva kilograma svinjetine
1663921641milica_cacanska_food_blogerka_foto_1 - Copyright RINA

Kilogram kiflica skuplji je od kilograma mesa, vest je koja je prethodnih dana obišla Srbiju. I to jeste tačno, a kilogram ovog peciva u Čačku košta 1.200 dinara, a u njemu dobijete oko 25 do 30 domaćih kifli. 

Za taj novac možete kupiti skoro dva kilograma sveže svinjetine i čak do tri kilograma piletine. Da li je to realno i opravdano, pojašanjava Milica Mihailović koja pravi i prodaje domaće kiflice. 

Ona za RINU ističe da ukoliko kupite kiflice umesto sirovog mesa vi štedite vaše vreme, koje zapravo i jeste najskuplje.

RINA
 

- Jasno je da to ljudima izgleda nelogično, međutim, meso je sirovina, ma koliko to bila kvalitetna sirovina, ali to nije gotov proizvod koji vi možete da pojedete sa viljuškom i nožem. Vi to morate da pripremite, kiflica je već gotov proizvod, koji je potpuno rešenje za nekoga ko žuri na posao i otišao i kupio dve kiflice i platio to 100, 150 dinara. Ono što bi bilo uporedivo jeste pripremljeno meso, recimo u nekom restoranu, gde je, takođe, uračunat rad, porezi i doprinosi, kao i troškovi poslovanja. A tada je cena višestruko veća, retko kad naručite kilogram mesa u restoranu - pojasnila je Milica.

Ova Čačanka kiflice naziva kraljicama domaćih peciva. Ističe da je sa njima raditi jako specifično i da ne može baš svakom da uspe da ih napravi ukusne, vazdušaste i mirisne. 

RINA
Milica Mihailović

Kao pravi kifla majstor, Milica tvrdi da su kiflice i meso neuporedivi u svakom smislu. Da odobro radi svoj posao i da njene kiflice nisu skupe građanima pokazuje svakodnevna velika potražnja ne samo u gradu na Moravu, već i u čitavom Moravičkom okrugu.

RINA
 

- Svaki gazda hvali svog konja, burekdžija će vam uvek reći da dobar burek drži otvorenu pekaru, a loš je zatavara, pica majstor će vam reći da je to pica, a ja vam kažem da su to kiflice, jer je to po mom mišljenju najkvalitetniji nutritivni proizvod koji možete da kupite u pekari - naglašava Milica.

Milica tvrdi da je neverovatno kad ljubav i mašta umešaju prste u brašno i testo u njenoj kuhinji koji se na kraju najviše osete kada se probaju. Stoga, ona opet podvlači da rad, trud i namirnice utkani u domaće kiflice opravdavaju njihovu cenu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike